Megint áll a bál a Youtube-on, ezúttal népszerű videósok lázadoznak

2018. május 07.
2.4311
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas botrány van kirobbanóban a Youtube-on, a BBC beszámolója szerint ugyanis a videomegosztó nemrégiben igencsak öncélúan tiltotta le videók sokaságát úgy, hogy állítólag erről nem is szólt nekik a portál.

Persze a Youtube egészen másként beszélt a történtekről, ezáltal elmondásuk szerint legalább 250 csatorna megszegte a szabályaikat, amikor fogadták az EduBirdie szolgáltatás hirdetéseit, aminek részeként olyan reklámok kerülhettek a videókra, melyek csalásra buzdították az egyetemi hallgatókat, lévén tőlük bárki megrendelhette beadandó dolgozataikat vagy vizsgaanyagaikat.

A Youtube szerint ők e-mailben az összes csatornát értesítették arról, hogy a reklám szabálysértő, és ha nem veszik ki őket a videókból, akkor ezeket törölni fogják majd. Erre május 4-ig adott haladékot a megosztó, azonban láthatóan sokan nem törődtek a felszólítással, lévén mintegy 1400 videó került törlésre végül.

Volt olyan csatorna, ahonnan több mint 100 videó tűnt el, emiatt pedig több üzemeltető is felháborodását fejezte ki a portál ellen, akik azzal védekeztek, hogy ők időben figyelmeztettek és a haladék időpontját is megadták, vagyis nem érheti szó a ház elejét.

A kérdéses csalásra buzdító hirdetéseket így is több mint 700 millióan látták a Youtube-on, tehát nem véletlen, hogy az oldal ilyen határozott fellépést sürgetett.
4 hozzászólás

Porthos

9 hónapja, 3 napja

Szerintem ilyen videóba tett reklám nem is megengedett a Youtubeon.

válasz erre

marco

9 hónapja, 3 napja

Kisfaludy82 írta:
"fogadták az EduBirdie szolgáltatás hirdetéseit"

Nem a Youtube szolgálja ki a hirdetéseket????? Miért nem tiltották le?
Ezek nem külsős hirdetések voltak hanem amik "ráégetve" voltak a videón, tehát a vágás közben tették rá. Utólag ezt eltávolítani nem lehet, csak törölni a videót.
Ez is egyfajta jutub bal****ság egyébként hogy utólag nem lehet rátenni a videóra egy kitakarást vagy ilyesmi.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 3 napja

"fogadták az EduBirdie szolgáltatás hirdetéseit"

Nem a Youtube szolgálja ki a hirdetéseket????? Miért nem tiltották le?

válasz erre

Levi87

9 hónapja, 3 napja

Nem értem a lázongást.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink