Meghackelték a Dell-t, egyelőre nem tudni, hogy történt-e adatlopás

2018. november 29.
5.6111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az amerikai illetőségű giga IT vállalat, a Dell a tegnap publikált egy folyamatban lévő biztonsági vizsgálatot, amelyben arról tájékoztatnak, hogy még több hete érte szervereiket egy támadás, egyelőre nem tudni történt-e adatlopás.

A közlemény szerint november 9-én történt a hackelés, amely során jogtalan aktivitást észleltek a hálózatukban, azon belül is a felhasználói információkat tartalmazó adatbázisban, így elővigyázatossági okokból jelszó visszaállítást hajtottak végre az érintett adattáblán.

A Dell szakemberei szerint az adatlopás valószínűsége igen csekély, de nem árt egy új jelszót beállítanunk a saját biztonságunk érdekében. A szerverek védelmét megerősítették és mindent elkövetnek, hogy többet hasonló ne fordulhasson elő.

Mivel már 20 napja tart a vizsgálat, így az ma avagy holnap le is zárulhat, ám ez nem a lassúság, hanem az alapos munka bizonyítéka volt - állítja a cég.
biztonsági vizsgálatot, amelyben arról tájékoztatnak, hogy még több hete érte szervereiket egy támadás, egyelőre nem tudni történt-e adatlopás.'>
2 hozzászólás

Mordorer

5 éve, 10 hónapja és 12 napja

Ahogy látom, a shopjukat hekkelték az meg a fenét se érdekli. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 10 hónapja és 12 napja

Szép csendben voltak eddig erről.

válasz erre