Megérkeztek a magyar fejlesztésű elektromos buszok!

2021. szeptember 26.
69.2371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A ráckevei Goldi Mobility a héten mutatta be a magyar és szingapúri mérnökökkel közösen fejlesztett, hazánkban készülő elektromos buszokat, amelyek méltán veszik fel a versenyt a külföldi gyártású járművekkel, mind technológiailag, mind pedig minőségben.

Elektromos buszok tekintetében hazánk viszonylag rosszul áll, azonban a klímaegyezményben rögzített széndioxidkibocsátás-csökkentéshez elengedhetetlen a tömegközlekedés radikális átalakítása, mondta el a cég képviselője. Magyarországon jelenleg egy kínai és egy lengyel gyártó forgalmaz a Goldi Mobility Kft. mellett elektromos autóbuszokat, de utóbbi az egyetlen vállalat, ami mindezt részben magyar know-how-val és összeszereléssel teszi.

A most bemutatott, nagyjából 310 kilométer hatótávval rendelkező GOLDiON E9 8,5 méteres, valamint GOLDiON E12 12 méteres hosszával a hazai piacra lett tervezve, a cég elsősorban itthon szeretné ezeket értékesíteni. A cég szerint ár / érték arányban élmezőnyt képviselnek az új buszok, és az sem mellékes, hogy azok uniós alkatrészekből állnak össze, és a legkorszerűbb technológiai megoldásokkal vannak felszerelve.

A magyar és szingapúri együttműködésben fejlesztett buszok itthon készülnek, uniós alkatrészekből

A magyar és szingapúri együttműködésben fejlesztett buszok itthon készülnek, uniós alkatrészekből


A cég tulajdonosa, Kovács Ferenc az eseményen kiemelte hogy 300 ezer kilométer, vagy négy év garancia vonatkozik az új járművekre, ráadásul ezen idő alatt a cég minden költséget, még az alkatrészek árát is átvállalja a vevőtől. Ebbe az ingyenes szervízdíj és a díjmentes kopóalkatrész csere a fékbetéttől az ablaktörlő gumiig is beletartozik, a gumiabroncs viszont nem.

A cég olyan komolyan veszi a jövőbe mutató fejlesztést, hogy vezérgondolatukat már le is védették, ez pedig nem más mint: "A szavamat adom".

Az eseményen egy másik saját fejlesztésű technológiát is bemutattak, az első magyar fejlesztésű hidrogéndrónról a Dronerz magazin írt bővebben!
5 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 9 hónapja és 12 napja

Már ilyenünk is van! mosolygó smiley Ultramenő!

válasz erre

techiii

2 éve, 9 hónapja és 12 napja

Nem semmi. Tök jó, hogy csinálnak ilyet nálunk.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 9 hónapja és 12 napja

Hát ez rohadt durca! meglepett smiley Sok sikert a járgányoknak!

válasz erre

Fikarc

2 éve, 9 hónapja és 12 napja

Azért toppon vagyunk mi magyarok nah, azt kell mondjam. mosolygó smiley

válasz erre

Harder

2 éve, 9 hónapja és 12 napja

Menj már, de menő! meglepett smiley

válasz erre