Megérkeztek a 10586.218-as Windows 10 buildek

2016. április 12.
8671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Egyes források szerint csak Insidereknek, de nálunk a nem Insider PC-n és mobilon is megjelent az új Windows 10 frissítés, jónéhány hibajavítással.

A mai nap kiadta a Microsoft a Windows 10 (és Windows 10 Mobile) új, 10586.218-as buildjét, amely az "Áprilisi összegző frissítés" (April Cumulative Update) névre hallgat.

A frissítés számos hibát orvosol, a javítások hivatalos listája az alábbi:

Általános (elsősorban PC):
Javítottak a Internet Explorer 11, .NET keretrendszer, vezeték nélküli (wireless) LAN, Microsoft Edge, Windows Update, bejelentkezés, Bluetooth, hálózati kapcsolatok, térképalkalmazások, videolejátszás, Cortana, USB, Windows Explorer, és a Narrátor megbízhatóságán.

Kijavítottak egy, az USB eszközök kapcsolódásához köthető hibát, ami a rendszer újraindításáig jelentkezett.

Javítottak a nyomtatók észlelésén, miután az eszköz alvó módból tér vissza.

Kijavítottak néhány zárólási képernyőhöz köthető hibát

Kijavítottak egy, az óraátállításhoz kötődő hibát.

További hibajavítások a leállási késleltetések, Narrátor, Cortana, roaming adathasználat, Áruházbeli alkalmazásvásárlások, videolejátszás, arcfelismerés, Bluetooth párosítás, Microsoft Edge, bejelentkezés, Internet Explorer 11, Élő csempe frissítések, .NET keretrendszer és Microsoft Installer (MSI) terén.

A CSRSS biztonságát javították - befoltoztak rajta egy biztonsági rést.

További biztonsági hibajavítások a Security Account Manager Remote Protocol, HTTP.sys, másodlagos bejelentkezés, Microsoft Graphics összetevő, .NET keretrendszer, CSRSS, Microsoft Edge és Internet Explorer 11 terén.
Mobil (az előzőek többsége, plusz az alábbiak):
Mostantól a dual SIM-es telefonok is támogatják a vizuális hangpostát (visual voicemail).

Kijavítottak egy audiolejátszási hibát, ami a Groove Zene és más zenelejátszó alkalmazások használatakor jött elő.

A Bluetooth kapcsolatok megbízhatóságát javították.

Microsoft Edge fejlesztések: beállítható, hogy megjelenjen egy kérdés a letöltések indítása előtt; támogatás a háttérbeli letöltésekhez; javítás egy olyan hibához, ami miatt egy másik alkalmazásban való linkre kattintás után a weboldal mégsem töltött be.

Cortana SMS-olvasásának megbízhatósága javult és a "Ne zavarjanak" (Quiet Hours) használhatóságán is javítottak.

Javították az Áruház megbízhatóságát, valamint az Áruházban kijavítottak egy hibát, ami megakadályozta egyes alkalmazások frissítését és telepítését.

Kijavítottak egy hibát, ami miatt néhány alkalmazás csempéje üres lett Windows Phone 8.1-ről történő frissítés után.

Javítottak az USB kapcsolatok megbízhatóságán több, Windows Phone 8.1-ről frissített készülék esetében.

(Nincs megjegyezve, észrevettük) Kijavították a nem visszasötétülő alkalmazáslistát is, mostantól ha visszalépünk valahonnan az alkalmazáslistára, ugyanúgy sötétítve marad a háttér.

(Szintén csak észrevettük) Mostantól a kezdőképernyőn ha nem csempéről nyitunk meg egy alkalmazást, akkor is lejátszódik az áttűnési effektus - a .164-es verzión csak elsötétült a háttérkép és egyszerűen megjelent az új alkalmazás, ha például a műveletközpontból nyitottuk meg valamelyik beállítás lapját. Ez is egy hibajavítást, feltehetően a kezdőképernyőnek nem kellett volna így viselkednie.
Egyes források azt jelentették, hogy mobilra ezt a frissítést egyelőre csak az eredetileg Windows 10-zel kiadott készülékek (Lumia 950/XL, 550, 650) és a Windows Insider program Production Ring köre kapja meg, azonban nálunk egy Insider programban nem szereplő Lumia 930-on is felbukkant a frissítés. Tekintettel arra, hogy ez a frissítés nem csak általános hibajavításokat, hanem biztonsági frissítéseket is magába foglal, erősen javasolt a frissítés (elsősorban PC-n).
nincs még hozzászólás