Megérkezett Magyarországra az Avatar: Discover Pandora kiállítás

2019. február 09.
5.5611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gargameth profilja, adatai
Gargameth
Európában először Budapesten, az Andrássy Élményközpontban mutatták be a James Cameron korszakalkotó filmje, az Avatar alapján készült kiállítást, amely egészen május 31-ig látogatható.

A kiállításon mindenki testközelből is megtapasztalhatja, meghallgathatja, érintheti a Pandora bolygó élővilágát. A központ üzemeltetője, a TulipánTündér produkció olyan neves csapatok együttműködésével hozta el nekünk ezt a mesebeli világot, mint a GES nemzetközi rendezvényszolgáltató vállalat, a Lightstorm Entertainment és a FoxNet.

Rengeteg dizájner kemény munkájának hála életnagyságban várja a látogatókat Pandora flórája és faunája. Az egész megvalósítás igencsak lenyűgözőre sikeredett, amit nagyszerűen kiegészítenek a leírások, melyek olyan érdekességekkel szolgálnak, melyeket eleddig talán még az Avatar fanatikusok sem tudtak.

A filmben látott lények egy része "életnagyságban" látható

A filmben látott lények egy része "életnagyságban" látható


Természetesen nem maradhatnak el Pandora őshonos humanoid lényei, a Na'vi-k, sem, kiknek nyelvét és kultúráját is megismerhetjük. Különféle interaktív, játékos lehetőség várja az érdeklődőket, melyek során kipróbálhatjuk, milyen egy AMP mobil páncélruhát irányítani, vagy épp milyen állatok lennénk Pandorán.

De azt is megnézhetjük, miként festenénk Na'vi-ként többek között; én olyan ijesztőre sikeredtem, hogy Marco terminálja mellettem összeomlott és önkényesen átnevezte őt Ao-nak, úgyhogy ezentúl "Kék-Mesternek" szólítsátok őt (japánosok előnyben).

Több interaktív lehetőség is található az Avatar: Discover Pandorán

Több interaktív lehetőség is található az Avatar: Discover Pandorán


Ebből a drasztikus példából látszik, hogy hiába a nagyszerű prezentáció, illetve zseniális zenei aláfestés, kissé lehangoló a kiállítás végső soron. Az interaktív játékok nem mindig működtek, vagy nehezen akarták felismerni az azonosító kártyáinkat (mindenki kap egyet jegyvásárláskor), illetve az egész túra meglepően hamar véget ért.

Avatar rajongók ettől függetlenül jól fognak szórakozni, nekik szinte kötelező ellátogatni erre az eseményre, de aki eddig is gyanakodva vizslatta a kékbőrű magas kreatúrákat, az nem itt fogja megszeretni őket. Számomra ez az esemény olyan volt, mint a film: nagyszerű vizuális és akusztikus megvalósítás, de a tartalom hagyott maga után némi kívánnivalót.

Több növény is látható, sőt tapintható is

Több növény is látható, sőt tapintható is


5 hozzászólás

szerva1

1 éve, 5 hónapja és 4 napja

Hát részemről egy hatalmas nagy csalódás az egész. Drága volt a jegy, de azt mondtam egyszer kibírom, mert érdekel. Az árhoz képest semmi a "kiállítás". Azért idézőjel, mert nem is igazán kiállítás. Egy csomó plazmatévé a falakon, amelyeken a film jelenetei mennek, ezen kívül 3 szereplő és 3 élőlény makettja ( ja és 3 kupac ürülék makett, melyről el kell döntened melyik állaté) látható és ennyi. Van még néhány játék szimulátor a termekben, azok is egyszerű, mini programokkal. Semmi többlet ismeretet nem ad a filmről, nem mutat be semmi trükköt, kulisszatitkot, amit a filmben alkalmaztak, egyszerűen csak el akarja hitetni a látogatóval, hogy Pandora "létezik". Egy hatalmas becsapás, átverés az egész sok pénzért.

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 5 hónapja és 5 napja

Nagyon utáltam a filmet, épp emiatt engem nem kötne le. De hogy jól néz ki képeken az biztos!

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 5 hónapja és 5 napja

Kicsit húzós a belépő, ha elmegyünk négyen, az már két havi villanyszámla baszki.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 5 hónapja és 5 napja

Nagyon drága, és sokan panaszkodnak hogy rövid.

válasz erre

login_password

1 éve, 5 hónapja és 5 napja

Képeken egészen menőnek tűnik.

válasz erre