Megérkezett az utlsó béta az Ubuntu 17.10-hez

2017. szeptember 29.
3.3031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical elérhetővé tette az október 19-én érkező Ubuntu 17.10-es verziójának utolsó báta verzióját, amiben már a stabil variánshoz nagyon közeli funkciólistát találjuk.

Az Ubuntu 17.10 ezzel célegyenesbe ért, ami a béta verzióban vissza is köszön, ugyanis az Artful Aardvark mostani build-jében már a Gnome 3.26-os asztali környezet teljesít, amelyet azért a Canonical fejlesztői jelentősen átdolgoztak, ami végeredményül egy Unity-ra nagyon hajazó élményt biztosít a számunkra.

A másik újdonság, hogy az alapértelmezett display server a Wayland lett az X11 helyett, de aki visszavágyik erre, a bejelentkezési ablakon kiválaszthatja ezt az opciót (Ubuntu on Xorg). Ha már bejelentkezés, akkor érdemes megemlíteni, hogy végleg letették a voksukat a GDM mellett az eddig használt LightDM-mel szemben.

Végezetül ne feledkezzünk meg a Linux Kernel 4.13-ról sem, ami már most jelen van az ISO-ban, és a végleges változatban is ez fog teljesíteni. A Canonical is csatlakozott azon csoporthoz, akik elnegedték a 32 bites lemezképek kezét, így az Ubuntu 17.10 is csak 64 bites képfájlban lesz elérhető az október 19-ei debütálását követően.
2 hozzászólás

VDemon

7 éve, 21 napja

Nálam első napos telepítés lesz.

válasz erre

Porthos

7 éve, 21 napja

Nem sok változás lesz, kívárok vele szerintem.

válasz erre