Megérkezett az új Windows 10 Mobile verzió

2015. május 14.
8951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
A Microsoft ma elérhetővé tette a Windows Insider program részvevői számára a 10080-as Build számú Windows 10 Mobile-t.

Az új verzió most elsősorban az asztali változatot próbálja utolérni alkalmazások terén az új Áruház (béta)-val és Office-szal. Íme az újítások listája:

Windows Áruház (béta): a Windows 10 asztali előnézetéből ismerős dizájnnal bukkan fel egy új Áruház alkalmazás a Windows 10 Mobile-t futtató eszközökön.

Ez az alkalmazás, ahogy a Microsoft is fogalmazott, még csiszolatlan és ennél fogva itt-ott hibákba botlanak majd a felhasználók, de az alkalmazás már az új, univerzális Windows Alkalmazás kódbázist használja. Az új áruházba kerülnek mostantól a zenék, filmek és TV műsorok is, ám a zenék beszerzésére szolgáló lap ebben a Windows 10 Mobile verzióban nem működik. A régi áruház továbbra is használható.

Unverzális Office alkalmazások: Végre használatba vehető az új, univerzális Office Word, PowerPoint és Excel, melyeket a tesztelők (ahogy az asztalon is) az új, bétaverziós Áruház alkalmazásból szerezhetnek be.

Xbox alkalmazás: Elérhető az új Xbox alkalmazás is, melynek asztali változata az elmúlt hónapokban jelentős fejlesztésen ment keresztül. Ez az alkalmazás is a bétaverziós Áruházból tölthető le.

Zene és Videó alkalmazások előnézeti verziói: Használatba vehető a Zene és Videó alkalmazások új, univerzális előnézeti változata. A Zene alkalmazással a OneDrive-on tárolt zenéinket is lejátszhatjuk és gyűjteményünket szinkronizálhatjuk a felhő segítségével. A Most játszott lap is kapott egy kisebb frissítést és egy szebb felülettel áll elénk. A jövőben érkező frissítések közé tartozik egy, a most játszott számot jelző élőcsempe, a kedvencek Kezdőképernyőre tűzése, a gyermeksarok támogatása és sok más.
A Videó alkalmazás képes MKV fájlokat is kezelni, a gyűjteményünkhöz különálló mappákat is hozzáadhatunk, valamint azt rendezhetjük is többféle szempont szerint. Az Xbox Video alkalmazásban megvásárolt és kikölcsönzött filmeket és TV műsorokat is le lehet játszani, méghozzá úgy, hogy ha megállítjuk a lejátszást PC-n, akkor mobilon onnan folytathatjuk, ahol nemrég abbahagytuk. A jövőben érkező funkciók közé tartozik az offline lejátszásra való letöltés, továbbfejlesztett eszközkezelés és keresés, értékelések megjelenítése és sok más. Az alkalmazások a bétaverziós Áruház alkalmazáson keresztül kapják majd meg a frissítéseket.

Új kamera alkalmazás: Megjelent az új Kamera alkalmazás is, amellyel kapcsolatban visszajelzést kér a Microsoft. Hozzátették, hogy a Lumia 930 és hasonlók olyan funkciókkal rendelkeznek, melyek jelenleg nem elérhetőek ebben az alkalmazásban - ezek egy későbbi frissítéssel válnak elérhetővé.

Hibajavítások: az új verzió több súlyosabb hibát is kijavít, mint például az e-mail értesítések működését (eddig azok a Naptár alkalmazást nyitották meg, mostantól megfelelően az adott emailt kell megnyitniuk), valamint azt, hogy a bejövő híváskor több esetben nem szólalt meg a csengőhang.

Ezeken az újításokon felül bizonyára most is találnak majd a szemfülesek apróbb, hivatalosan be nem jelentett újításokat, valamint dizájnbeli változásokat is.

Az új verzió még több készüléket, többek között a Lumia 930-at, a Lumia Icont és a HTC One M8 Windows Phone-t futtató változatát is támogatja.
nincs még hozzászólás