Megérkezett az Nvidia Titan támogatás a System76 operációs rendszerébe

2018. március 28.
4.4121
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Többször volt már szó a System76 nevű cégről, amely nem csak kiváló ár érték aránnyal rendelkező open source laptopokat, pc-ket és szervereket kínál, hanem saját maga által fejlesztett operációs rendszert is nyújt ezek mellé, amelybe mára sikerült integrálni a Titan támogatást.

Bizony az Nvidia Titan V GPU-król van most szó, amiket egyelőre nem igazán tudott kezelni a Linux alapú megoldás, de a legfrissebb csomagban már megtalálható az a kódrészlet, ami ezt a hiányosságot hivatott kiküszöbölni.

A csapat keményen dolgozik a Pop!_OS Linux 18.04-es verzióján, ami a közelgő Ubuntu 18.04 LTS változat gerincét használja fel, és hasonlóan a Canonicalhoz, itt is Gnome lesz az alapértelmezett asztali környezet.

Ezenkívül a csapat egy része a szintén Ubuntu alapú elementary OS fejlesztőivel is kapcsolatban áll, ahonnan a szoftver center, illetve az installer szekcióhoz sikerült ihletet meríteni, így ott is kicsit átalakul majd a dizájn, sőt ha minden jól megy, jóval gyorsabb működést is tapasztalhatnak majd a felhasználók.
3 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 26 napja

Most már csak valami csinosabb laptopot kéne gyártaniuk...

válasz erre

VDemon

1 éve, 26 napja

Direktor írta:
Azt hittem eddig is volt!
Nvidia eddig is volt, itt a Titan széria a lényeg.

válasz erre

Direktor

1 éve, 26 napja

Azt hittem eddig is volt!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink