Megérkezett az idei első Canonical biztonsági patch

2017. január 12.
2.7751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
2017-ben még nem érkezett biztonsági frissítés a Canonical-tól, de a mai napon mindenki számára elérhetővé vált az a csomag, amelyben Kernel szintű hibákat orvosoltak a fejlesztők, ráadásul ezek a javítások az összes, Ubuntu csomagtárolót használó fork számára telepíthető.

Idén tehát ez az első nagyobbnak nevezhető tevékenység a Canonical-tól. A biztonsági csomag a forkok mellett a fő csapásvonalon haladó Ubuntu operációs rendszerek közül négyet érintett, az 16.10-et, a 12.04 LTS-t, a 16.04 LTS-t és a 14.04 LTS-t.

Ezen hibák száma összesen kilenc, ezeket foltozott be a cég, hogy a rendszerek stabilabbak, megbízhatóbbak legyenek, de ezek mellett kulcsszerep jutott a biztonságnak annak érdekében, hogy a felhasználók és adataik az esetleges kibertámadásokkal szemben is védettebbek legyenek.

A foltozások eredményeképpen sikerült négy, súlyos kernel szintű problémát is megoldani, amelyek mindegyike lehetőséget nyújtott kártékony programok telepítésére, igaz csak lokálisan, így a felhasználóknak nagyon óvatlannak kellett lenniük, hogy ezt ki tudják használni.
2 hozzászólás

Hentes

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

VDemon írta:
Mintha mostanában úgy be lennének lassulva. Alig jön tőlük valami, elmaradt az alpha, haldoklik a mobil... Mi lesz veled Ubuntu?
Múltkor azt hiszem épp itt volt szó róla hogy végre magára a desktop Ubuntura gyúrnak, és azért kerül a mobil hátrébb.

válasz erre

VDemon

7 éve, 9 hónapja és 27 napja

Mintha mostanában úgy be lennének lassulva. Alig jön tőlük valami, elmaradt az alpha, haldoklik a mobil... Mi lesz veled Ubuntu?

válasz erre