Megérkezett az év első Google biztonsági csomagja

2017. január 04.
3.4301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Előre ismert tény volt, hogy a Google 2017 januárjában teszi elérhetővé a következő biztonsági frissítését az Android operációs rendszerhez, ami meg is érkezett, így OTA keretén belül hamarosan minden kompatibilis Nexus és Pixel telefonon elérhetővé válik.

Fontos megjegyezni, hogy a képfájl már tölthető, így aki esetleg türelmetlenebb és/vagy csak nem akar jönni az OTA, letöltést követően saját kezűleg is telepítheti. Az érintett eszközök: Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus Player, Nexus 9 (Wi-Fi), Pixel, Pixel XL, és Pixel C. Korábban beszámoltunk róla, hogy az LG egy meglepő frissítéssel állt elő, amely elvileg már tartalmazta azokat a javításokat is, amelyek nem a saját firmware-ét, hanem az alap Androidot is érintették, de ezt megerősíteni eddig nem sikerült.

Mivel az Android folyamatos támadás alatt áll, így nem lepődtünk meg, hogy mintegy 95 féle sebezhetőséget sikerült foltozni, amelyek megoszlása vegyesen volt kritikus, magas, közepes és alacsony. A keresőóriás értesítette az OEM gyártókat a szoftveres változásokról, így a nem Google telefont használókhoz is eljutnak a javítások, előbb vagy utóbb.
1 hozzászólás

Santonio

7 éve, 10 hónapja és 8 napja

Szépen dolgoztak a srácok.

válasz erre