Megérkezett az első RC kiadás a PAPPL nyomtatási rendszerhez

2020. december 02.
37.9571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A Unix-like rendszereken ha nyomtatásról van szó, akkor az Apple kezében lévő CUPS számít alapértelmezettnek, de a PAPPL képében egy ígéretes új szoftver hamarosan átveheti a CUPS szerepét, ráadásul készítője ugyanaz, aki az előbbit létrehozta.

Michael Sweet a CUPS megalkotója a tavalyi évben hagyta ott az Apple-t és nem sokat tétlenkedve elkezdte fejleszteni a PAPPL, Printer Application Framework-öt, amelyet a CUPS utódjának szán. Michael távozásával egyébként a CUPS fejlesztése az Apple-nél megállt, ugyanis a hír írásakor a hivatalos kódbázisban az idei évben összesen csak egy kódmódosítás történt. Az OpenPrinting által karbantartott CUPS kód ennél ezért jóval aktívabb.

Még novemberben volt egy béta kiadás, viszont Michael a hónapot búcsúztatva bejelentette az első RC kiadást, azaz már csak hibajavítások kerülnek be a végleges 1.0-ás kiadás előtt.

A PAPPL jelenleg a JPEG, PNG, PWG Raster, Apple Raster és Raw nyomtatást támogatja USB-vel vagy hálózaton (AppSocket/JetDirect) csatlakoztatott nyomtatókon. További nyomtatási támogatások tervben vannak, de elsődleges cél, hogy a modern, leggyakrabban alkalmazott nyomtatási formák működjenek, a régi, legacy megoldások melyeket a CUPS támogat, nem fognak bekerülni a PAPPL kínálatába.
1 hozzászólás

Fikarc

3 éve, 8 hónapja és 1 napja

Ma is tanultam valamit. mosolygó smiley Nem is tudtam mi az a CUPS.

válasz erre