Megérkezett a Sony Xperia Z4

2015. április 20.
5861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A Sony saját hazájában, Japánban leplezte le a tavaly ősszel érkezett Xperia Z3 közvetlen utódmodelljét, az Xperia Z4-et, mely design fronton nem sok újdonságot hozott, viszont némileg vékonyabb és könnyebb lett, ezenkívül pedig a chipsetje is komolyabb teljesítményű.

[agadsense]

A fémkeretes és elöl-hátul üvegborítású csúcsmobil mindössze 6,9 milliméter vastag, a tömege pedig 144 gramm.

Az előlapot egy 5,2 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző uralja, mely a legfrissebb trendtől eltérően még nem QHD, hanem Full HD felbontású - a pixelsűrűség az elődhöz hasonlóan 424 ppi. A motorháztető alatt a Qualcomm aktuális nagyágyúja, a 64 bites Snapdragon 810 kapott helyet, melynek nyolc processzormagja 1,5-2 GHz-es órajelen jár. A RAM 3 GB kapacitású, a 32 GB-os integrált flashmemória apró microSD memóriakártyák révén bővíthető, az energiaellátásról pedig egy 2930 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik. Sajnos kisebb akkumulátor került bele mint a Z3-ba (3100 mAh) és jóval kisebb mint a Z2-be (3200mAh). Persze ez alapján még nem lehet leírni a készüléket, hiszen a Z3 esetében a jól optimalizált szoftvernek köszönhetően, remekelt az akkumulátor.



Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű készülék hátoldali főkamerája 20,7 megapixeles felbontású - a frontkamera révén maximum 5,1 megapixeles szelfik készíthetők. A négyféle színváltozatban készülő és vízálló kivitelű Sony Xperia Z4 Japánban nyáron debütál a boltokban, a nemzetközi forgalmazás részleteivel kapcsolatban viszont egyelőre még nem nyilatkozott a cég.
nincs még hozzászólás