Megérkezett a Messenger Kids, a kifejezetten gyerekeknek szánt csevegő

2017. december 05.
6.9611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Facebook regisztrációs folyamatáról köztudott, hogy nagyon könnyen kijátszható, ennek köszönhetően pedig sok kiskorú, konkrétan gyerek is fent van a közösségi oldalon, ám Mark Zuckerberg csapata mégis úgy döntött, hogy külön megcélozza most az apróságokat egy applikációval.

Ez lett a Messenger Kids, amit a Facebook kifejezetten 6 és 12 éves gyermekeknek szán azzal a célzattal, hogy a szülők teljes befolyást kaphassanak csemetéik beszélgetései felett, ezáltal a szülők maguk állíthatják be, hogy gyermekeik kivel beszélgethessenek a csevegő applikációban.

A Messenger Kids-ben nincsenek reklámok, nem gyűjt adatokat és teljes egészében úgy készült, hogy eleget tegyen a rendkívül szigorú amerikai gyermekjogi törvényeknek, miközben küldhető vele szöveges üzenet, de gif animációk és matricák is, sőt a videochat lehetősége sem tiltott.

A Facebook első körben kizárólag az USA területén vezeti majd be a Messenger Kids-et, ami nagyjából olyan felesleges, mint a kerékpáron a gázpedál, hiszen a mai 10 évesek olyan könnyen készítenek hamis életkorú profilt a Facebookon, mint ahogyan más bekapcsolja a tévét.
1 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 11 hónapja és 3 napja

Na ilyennek kéne lennie az alap Messengernek. röhögő smiley

válasz erre