Megérkezett a második Ubuntu 17.10 Alpha

2017. július 28.
3.5441
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical csapata keményen dolgozik a következő Ubuntu Linux operációs rendszerén, amellyel kapcsolatban sikerült egy újabb mérföldkövet elérni, ez pedig a második Alpha build megjelenése.

Az Ubuntu 17.10 Artful Aardvark Alpha 2 körülbelül egy hónappal érkezett az utód, az első Alpha verzió után, célja pedig megmutatni, hogy hol is tart jelen pillanatban a fejlesztés, ráadásul nem csak egy asztali környezettel, hanem az ismertebb forkokkal együtt, mint a Kubuntu, Lubuntu, Mate, Budgie és a Kylin.

Annak ellenére, hogy a mostani ISO-ban még a Linux Kernel 4.11-et és a Gnome 3.24-et találjuk, a béta szakasz végére, amely szeptember 28-án esedékes, szeretnék már a legújabb, 4.13-as Kernelt valamint a Gnome 3.26-os asztali környezetet a tesztelhető változatba implementálni.

A második Alpha-ban nem történtek nagy változtatások, inkább csak az alapvető komponensek legújabb verzióinak megjelenését tapasztalhatjuk, az egész build a kezdeti fázis lezárását, az alapok összhangjának megteremtését szolgálja.
3 hozzászólás

VDemon

1 éve, 23 napja

Már szedem is, megnézem miben más.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 23 napja

A fenébe, nem jött Ubuntu Gnome.

válasz erre

Harder

1 éve, 23 napja

Régen is egyszerre jöttek a forkok az alaprendszerrel? Ez nekem új.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink