Megérkezett a LibreOffice 5.3.3

2017. május 13.
4.2891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Megérkezett a legújabb patch a LibreOffice 5.3-as verziójához, amelyben több mint 70 ponton javították a rendszer hibáit, illetve csiszolták a jelen lévő funkciókat, ebből pedig arra következtethetünk, hogy még jobb lett a népszerű open source irodai szoftvercsomag.

Az idén debütált LibreOffice 5.3 már a megjelenést megelőzően is nagy lázban tartotta a felhasználói tábort, főleg mikor kiderült, hogy a legnagyobb újítás a Microsoft által anno bevezetett Ribbon UI lesz, amit, vélhetően pár szabadalom miatt át kellett nevezni, és így lett MUFFIN.

Kicsit tartottunk attól, hogy hasonló negativitás fogadja majd a LibreOffice újdonságát, mint a Microsoft-ét az Office 2007-ben, de ez elmaradt, így talán ez is a Linux-ot használók nyitottságát jelzi, de az is előfordulhat, hogy az emberek az évek alatt már megszokták ezt a technológiát.

A LibreOffice 5.3.3-ban a fókusz kizárólag a hibajavításon volt, így hiába keresünk, nem fogunk találni új funkciókat. A legtöbb munkát a Microsoft Office dokumentumainak a kezelésére áldozták a fejlesztők, hiszen az ezekkel való munkában volt fellelhető a legtöbb bug a jelentések alapján.
2 hozzászólás

Hentes

1 éve, 2 hónapja és 12 napja

Ribbon UI-t próbálta már valaki Windowson kívül? Kíváncsi lennék milyen élmény..

válasz erre

Fikarc

1 éve, 2 hónapja és 12 napja

Olyan jó hogy engem elkerülnek a bugok. Mindig csak látom hogy 50 meg 70 javítás de nekem sosincs bajom vele...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink