Megérkezett a legújabb Ubuntu a Windows Store-ba

2018. június 04.
5.3731
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Microsoft nagy támogatója az open source világnak, elég csak arra az ambíciójára gondolni, hogy rátennék a kezüket a GitHub-ra, most pedig egy újabb Linux variáns került publikálásra a Windows áruházba.

A redmondi vállalat igyekszik a felhasználók azon igényét kielégíteni, hogy a Windows 10 használata mellett se kelljen lemondaniuk a Linux világ adta örömökről, így fokozatosan publikálják a különböző verziószámmal, illetve forkkal rendelkező rendszereket az áruházban.

Az Ubuntu 16.04 LTS variáns mellett a legújabb, szintén hosszú támogatási ciklussal rendelkező Ubuntu 18.04 is helyet kapott a Store-ban, így mostantól ez is futtatható Windows 10 alól.

A Microsoft állítása szerint a következő hónapokban sem fognak unatkozni, hiszen terveik szerint ezen idő a legtöbb, igen népszerű Linux disztribúció is listázásra kerül, így lesz alkalmunk válogatni bőven, ha már alapesetben rá lennénk kényszerítve a Windows használtára.
4 hozzászólás

Levi87

5 hónapja,

Még sosem próbáltam ki, ez egy teljes értékű Linux virtuális gépen vagy ez hogy van?

válasz erre

TEchie

5 hónapja,

Egész gyorsan kijött.

válasz erre

Harder

5 hónapja,

Olyan fura még mindig olvasni ezt.

válasz erre

VDemon

5 hónapja,

Imádom mindig azt olvasni hogy Linux van a Windowsban. Kár hogy a legtöbb windowsosnak ez semmit nem jelent, azt sem tudják mi fán terem.

válasz erre

új kommentek

Levi87 profilja

Levi87

1 órája és 6 perce
Harder profilja

Harder

1 órája és 10 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink