Megérkezett a KDE Plasma asztali környezet 5.16

2019. június 11.
4.5681
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A The KDE project hivatalosan is bejelentette, hogy a KDE Plasma 5.16-os asztali környezet elkészült, elérhetővé vált a stabil csatornában minden újdonságával együtt.

A méltán népszerű KDE Plasma asztali környezet 5.16-os verzióját az elmúlt pár hónapban volt fejlesztés alatt, a végeredmény azonban nem maradt el, időben elvégezték a srácok a melót, amiben kapunk újdonságokat is.

Ezek között olyanokat találunk, mint a teljesen átszabott értesítési center, a Do Not Disturb mód valamint a notifikációk csoportosítása applikációnként a felhalmozódás ellen.

Ez mellet módosult a login, a zárolós és a kijelentkezési képernyő is, ami így még letisztultabb lett, ennek segítése céljából tovább dolgoozik a csapat a Wayland támogatáson.

A külcsíny mellett van más is, például a Network manager widget gyorsabban frissíti az elérhető wifi hálózatokat, valamint megérkezett az OTP (One Time Password) támogatás is az OpenConnect VPN plugin-hoz.
2 hozzászólás

regedit

1 éve, 1 hónapja és 26 napja

Hentes írta:
Mennyire imádtam régen a KDE-t, most meg... Gnome függő vagyok.
Elég nehéz ezt megérteni. Mi vett rá erre? A Gnome alig változott az évtized eleje óta, míg a KDE az 5-ös széria beköszöntével meglepően lightweight lett. Párszáz mega rammal beéri, és jóval több funkcióval rendelkezik, mint az 1GB+ memóriát igénylő Gnome.
Az pedig máig rejtély számomra, hogy a KDE 4 mitől volt akkora rajongás tárgya a maga fénykorában. Utódjához képest hatalmas bloat volt, 1,5-2 GB ram kellett neki alapjáraton. Jelenleg viszont egyértelműen a KDE 5-öt tartom a legjobb választásnak, régebbi gépekre pedig LXQT-t tennék. A Qt5 a GTK-hoz képest remekül lett optimalizálva, ez nem lehet vita tárgya.

válasz erre

Hentes

1 éve, 1 hónapja és 26 napja

Mennyire imádtam régen a KDE-t, most meg... Gnome függő vagyok.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink