Megérkezett a Gnome 3.26 asztali környezet

2017. szeptember 13.
3.3151
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Hat hónapnyi feszített munka után, a Gnome Project fejlesztői csapata, örömmel jelentett be, hogy elkészült, majd pedig elérhetővé is vált az egyik legnépszerűbb asztali környezet, a Gnome legújabb stabil verziója.

A Gnome verziói mindig arról a városról kapják a nevüket, ahol az éppen aktuális GUADEC (Gnome users And Developers European Conference) kerül, vagy került megrendezésre, így a legújabb variáns, a Gnome 3.26-os az angliai Machesterről lett elnevezeve.

A fejlesztés ideje alatt többször beszámoltunk az éppen aktuális mérföldkövekről, amelyek cikkünk mellett, a jobb oldalon kattintásra újra elolvashatóak, de az augusztus 15-én 20 éves évfordulóját ünneplő Gnome néhány, felhasználói változásáról említést teszünk.

A csapat szerint a legnagyobb változások közt lehet számon tartani, hogy a Gnome 3.26-os kiadása megkapta az emoji támogatást a továbbfejlesztett Flatpa mellett, valamint kiemelték a megújult Control Centert, ami új nevet is kapott, amit a minimalizálás jegyében csak beállítások névre kereszteltek.

A fentiek mellett ma már evidensnek számít, hogy a legújabb, stabil Linux technológiák a naprakész szoftverek mellett bekerültek a rendszerbe, amit igyekeztek felkészíteni a régi visszatérő, az Ubuntu Linux egy hónap múlva debütáló 17.10-es verziójára is.
1 hozzászólás

VDemon

10 hónapja, 3 hete és 4 napja

Szimpla ráncfelvarrás.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink