Megérkezett a Gnome 3.22 végleges verziója

2016. szeptember 21.
2.1011
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Gnome a hivatalos weboldalán jelentette be a frissített asztali környezetük 3.22-es kiadásának végleges verzióját, mely mostantól telepíthető, illetve a korábbi béta változatot használóknak frissíthetővé vált.

Napra pontosan két hete írtunk az utolsó előtti bétáról, illetve a fejlesztési ciklusról, amit sikerült is tartania a csapatnak, 14-én érkezett az utolsó teszt verzió, ma pedig megérkezett a Gnome 3.22 Karlsruhe.

A mostani variáns 6 hónappal a 3.20 után érkezett, és ez idő alatt több ponton is javítottak a rendszeren. Integrálásra került a Flatpak (framework), ami segítséget nyújt a fejlesztők számára, hogy a szoftvereiket könnyebben és egyszerűbben tudják frissíteni és publikálni az egyes Linux disztribúciók között.

A felhasználók felé pedig elérhetővé vált egy GUI felület, így nem kell többet parancssorból a terminálon keresztül hozzáadni a csomagtárolót illetve onnan telepíteni azokat. Szebb megjelenést kapott az "applikációs piac", azaz a Software. Ne feledkezzünk meg a Nautilus-ról, melynek újdonságairól szintén írtunk korábban, szerencsére minden előre tervezett újítás megmaradt, ha fogalmazhatunk így, még praktikusabb lett.

Megérkezett a Gnome 3.22 végleges verziója - 2. kép

Talán ezeket nevezhetnénk a legnagyobb újításoknak, de mellettük természetesen az előre integrált applikációk is frissebb változatot kaptak, amelyek így jobban idomulnak majd a Gnome 3.22 megoldásaihoz és még népszerűbbé teszik a Gnome asztali környezetet. Innen tölthető.
4 hozzászólás

PixelHero

8 éve, 2 hónapja

CharlieFirpo írta:
Na akkor elméletileg ez jün már az Ubuntu Gnome 16.10-ben ugye?
Elméletileg igen, de majd októberben kiderül röhögő smiley

válasz erre

Kileah

8 éve, 2 hónapja

Szemrevaló rendszer nagyon.

válasz erre

CharlieFirpo

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

Na akkor elméletileg ez jün már az Ubuntu Gnome 16.10-ben ugye?

válasz erre

Mordorer

8 éve, 2 hónapja és 1 napja

A legszebb rendszer, imádom. pedig de nehezen szoktam meg. mosolygó smiley

válasz erre