Megérkezett a beígért Tesla frissítés

2016. szeptember 12.
1.4051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Közel két hete számoltunk be nektek arról, hogy napjaink leghíresebb elektromos autókkal foglalkozó vállalata, az Elon Musk által vezetett Tesla hamarosan egy komoly frissítést küld majd néhány autóra, mely az önvezető módon javít sokat.
 

A Tesla Autopilot 8.0 frissítés nemrég be is futott és valóban sok pontban javít az autón, ami még mindig elképesztő, hiszen továbbra sem az a megszokott, hogy szoftveresen javíthatunk az autókon. A frissítés nem csak az utasok biztonságát növeli, hanem az autó tudását is feljebb tornázza, ráadásul természetesen teljesen ingyenesen.

A frissítés egyik legfőbb pontja a radar rendszer, mely eddig inkább csak a kamerarendszer kiegészítője volt, mostantól viszont az érzékelőkkel együtt az önvezetésben is nagyon sokat segít majd. Javítottak az akadályt nem jelentő dolgok érzékelésén is, így csökkenteni tudják a hirtelen és veszélyes fékezések számát.

A szoftveres javítás olyan "apróságokat" is finomra hangolt, mint például az automatikus sávváltás, a jobbról előzés Európában vagy az elénk vágás érzékelése. A vállalat alapítója szerint a frissítés felére csökkentheti a balesetek számát, de természetesen továbbra is oda kell figyelni vezetés és önvezető mód közben is.
2 hozzászólás

Hentes

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

Jól emlékszem hogy ezen Linux fut ugye?

válasz erre

Harder

6 éve, 2 hónapja és 3 napja

Annyira durva hogy egy szoftverfrissítéssel ennyi plusz dolgot beletesznek! Nagyon durva koncepció ez a Tesla, meg kell hagyni.

válasz erre