Megépült a világ első épülete, amelyet emojik díszítenek!

2017. április 25.
3.8381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Vízköpők? Ódon díszek és minták? A fenét, hiszen 2017-et írunk! - kiáltott fel Changiz Tehrani, egy holland építész, aki megalkotta a világ első épületét, amelyet hangulatjelek, avagy emojik díszítenek.

A hollandiai Amersfoortban megtalálható társasház kapcsán az alkotó célja az volt, hogy a klasszikus építészetben használt sajátosságokat átültesse a 21. századba, lévén míg egykoron híres emberek, uralkodók arcképét jelenítették meg a homlokzatokon, ezzel üzenve a későbbi generációk számára, addig az építész úgy vélte, hogy most az emojikkal tudna a leginkább üzenni, így 22 darab betonból készült hangulatjelet építettek bele a ház homlokzatába.

Megépült a világ első épülete, amelyet emojik díszítenek! - 2. kép

A rendkívül vicces hangulatjeleket egyébiránt a WhatsApp szolgáltatásból vette kölcsön az alkotó, aki szerint az emojik ma népszerű, menő és mindenki által ismert dolgok, de nem biztos, hogy évtizedek múlva is azok lesznek majd, ellenben építészetével megörökítette őket az utókor számára.

Megépült a világ első épülete, amelyet emojik díszítenek! - 3. kép

A épület egyébiránt üzleteket, otthonokat, egy könyvtárat és egy iskolát is tartalmaz, így ez a fiatalos és modern környezet mondhatni indokolt volt az építész részéről.

Megépült a világ első épülete, amelyet emojik díszítenek! - 4. kép

3 hozzászólás

Mordorer

7 éve, 7 hónapja és 9 napja

Hát az nagyon komoly! röhögő smiley

válasz erre

Levi87

7 éve, 7 hónapja és 9 napja

Hát az igen! meglepett smiley Érdekes lett!

válasz erre

rDAVE

7 éve, 7 hónapja és 9 napja

Emojik nélkül se tetszene ez az épület... röhögő smiley

válasz erre