Egy felmérés szerint a cégvezetők jelszavai a legbénábbak

2022. május 23.
50.4811
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
cuckoo profilja, adatai
cuckoo
Egy friss kutatásból kiderült, hogy meglepő módon a vezérigazgatók által használt jelszavak nem éppen a legerősebbek és a legbiztonságosabbak, annak ellenére, hogy nagy a felelősség és az adataiknak sem ártana egy többlépcsős biztonsági védelem.

A jelszókezelő Nordpass megbízásából készült kiberbiztonsági jelentés által fény derült arra, hogy számos olyan ember van vezetői pozícióban, akik nagyjából olyan egyszerű jelszavakat használnak, mint az '123456'. A kutatási eredmények alapján 290 millió kiberbiztonsági adatbetörésről beszélhetünk világszerte, ami az érintettek munkakörét is megjelöli.

Ebből az adatból arra is fény derült, hogy a magasabb pozíciókat birtoklók között nagyobb arányban van jelen furcsa és egyben igazán gyenge jelszórendszer. Az ilyen jelszavakban nemcsak számok, hanem nevek is megtalálhatóak, mint például a Michael vagy a Charlie.

A jelentés szerint azonban misztikus állatok is a listán vannak, 11 926 alkalommal használták például a sárkány szót. Az kutatást kezdeményező cégnél egyébként jelenleg egy olyan jelszógenerátoron dolgoznak, amely történeti elemeket is beletenne a kódba, így emlékeztetve a tulajdonosát arra.
5 hozzászólás

techiii

2 éve, 3 napja

Szokásos: password meg 12345 röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 3 napja

Így bízd rájuk a cég vezetését. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

2 éve, 3 napja

Hihetetlen mennyi bal**** van! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 3 napja

Engem ez nem lep meg- Általában tök hülyék. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

2 éve, 3 napja

A jelszó választás nem pozíció függvénye. mosolygó smiley

válasz erre