Megálljt parancsolt a Google, a Facebook és a Twitter is az új hongkongi törvényre reagálva

2020. július 07.
1.4041
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Hongkongban bevezetésre került egy új, szigorúbb biztonsági törvény, ami például a TikTokot máris elriasztotta az országból, viszont a Google, a Facebook és a Twitter is tett egy lépést hátra, és ennek megfelelően reagálnak.

A három cégóriás bejelentette, hogy ideiglenesen felfüggesztik a hongkongi kormánytól érkező adatkérelmek feldolgozását, amíg tüzetesebben megvizsgálják az új törvényt, annak részleteit és hogy miként érdemes a leginkább eljárni, lévén mindössze csak múlt héten vezették be az új rendelkezéseket.

Az új biztonsági törvény biztosítja Kínának a kommunista párt elleni politikai nézeteltérés korlátozásának lehetőségét, valamint egy idegen országgal vagy a más tényezőkkel való összejátszást is tiltják, amik potenciálisan veszélyeztethetik a nemzetbiztonságot. Ezek a hatáskörök különös jelentőséggel bírnak a közösségi platformok esetében, amelyek az ilyen jellegű tevékenységeknek leginkább otthont adhatnak.
4 hozzászólás

rDAVE

3 hete és 5 napja

CharlieFirpo írta:
Kíváncsi leszek, lesz-e valami komolyabb probléma Kínában Hongkong miatt... Lázadoznak, de rögtön leverik őket...
Max a nemzetközi közösség tudná megszívatni Kínát, de ennek megvalósulására nem sok esély, mert úgysem értenek egyet, ráadásul magukat is szívatnák. Az elítélő nyilatkozatot 27 ország írta alá, viszont a törvényt támogató nyilatkozatot 53, bár ezek többnyire afrikai és közel-keleti országok. Sok ország meg egyiket se tette, beleértve Magyarországot is, de a spanyolok, olaszok és dél-koreaiak sem írtak alá.
Kínán belül biztos, hogy nem fog lázadni senki Hongkong miatt. Nekik csak annyi történik, hogy Hongkong "kínaibb" lesz, szóval nem zavarja őket... Lázadozni amúgy is inkább lokális problémák miatt szoktak. Hongkongban a franc tudja mennyi ideig fog tartani vagy mi lesz, megosztott a közvélemény... Hongkong mellett a másik különleges közigazgatási terület Makaó, de ők már 11 éve kaptak egy nemzetbiztonsági törvény Pekingből.

válasz erre

Fikarc

3 hete és 5 napja

Sztrájkolnak ők is a maguk módján...

válasz erre

CharlieFirpo

3 hete és 5 napja

Kíváncsi leszek, lesz-e valami komolyabb probléma Kínában Hongkong miatt... Lázadoznak, de rögtön leverik őket...

válasz erre

login_password

3 hete és 6 napja

Ez bizony tényleg komolyan hangzik és megértem ha ezt nem vállalja be egyik sem.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink