Megadtad a telefonszámodat a Facebookon? Akkor téged is bárki megtalálhat!

2019. március 05.
4.0281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Facebook pár hónappal ezelőtt biztonsági okokból vezette be az úgynevezett kétlépcsős azonosítást, aminek a lényege az, hogy valós telefonszámunkat is meg lehetett adni ahhoz, hogy profilunk feltörése gyakorlatilag ellehetetlenüljön.

Bár a magyarázattal nem volt különösebb probléma, a logika sem hiányzott, csakhogy egyre több felhasználó vette észre a közelmúltban, hogy a profiljuk a közösségi oldalon a telefonszámuk alapján is kereshetővé vált, ergo ez alapján még akkor is bárki ránk találhat, ha esetleg beállítottuk a különféle titkosítási megoldásokat.

Bár a beállításoknál korlátozhatjuk a keresési feltételeket arra, hogy csak az ismerősök nézhessenek utánunk ilyen formában, azonban mivel a Facebook korábban nem kötötte a felhasználók orrára, hogy a megadott telefonszámokat ilyen okból is felhasználhatják, ezért most ismét áll a bál a közösségi oldal körül.

A TechCrunch munkatársai a történtek miatt megkeresték a Facebook egyik szóvivőjét annak érdekében, hogy érdemben reagáljon a fentiekre, azonban egyelőre csak annyi hivatalos a témában, hogy a közösségi oldal a jövőben módosít majd ezeken a beállításokon, amivel kapcsolatban figyelembe veszik a felhasználói visszajelzéseket.
2 hozzászólás

Fikarc

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

Számított valaki bármi másra, de most őszintén?

válasz erre

Harder

1 éve, 5 hónapja és 19 napja

BAL****OK!!!! De rohadt irritáló hogy ilyen kóklerek ülnek ott ******'>*******.

válasz erre