Még tovább csökkentek az asztali PC-k eladásai

2018. március 05.
3.6251
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb jelentés érkezett az IDC részéről az asztali számítógépek piacának mérete kapcsán, így kiderült, hogy a szegmens 2017-ben még tovább zsugorodott, hiszen már 100 milliónál is kevesebb asztali PC-t sikerült eladniuk tavaly a gyártóknak.

Nagyobb probléma, hogy az IDC előrejelzései szerint a helyzet a jövőben sem fog normalizálódni, illetve ellentétes irányban mozdulni, ergo az asztali PC-k eladásai tovább csökkennek majd, miközben a laptopok továbbra is népszerűbbé válnak, sőt tovább növelhetik részesedésüket a színtéren.

Az IDC felhívta a figyelmet arra, hogy a zsugorodás hátterében nem biztos, hogy az asztali gépek eltűnése áll, az is lehet, hogy a bányászőrülettel elszállt árak miatt egyre többen várnak a gépcserével, vagy csak szimplán hosszabb ideig tartják meg régebbi gépüket, hiszen ma már szinte mindent okostelefonnal végzünk.
6 hozzászólás

sony1515

6 éve, 8 hónapja és 1 napja

ez baromság jó van nekem is konzolom röhögő smiley de a pc - az pc ....sohasem hejetesitheti a konzol mosolygó smiley nincs töle jobb !!!!!

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 8 hónapja és 2 napja

Szerintem már legalább tíz éve temetik a PC-t és azért még mindig jól megvannak. Semmi újdonság nem jött ki, nincs miért váltani...

válasz erre

technomancer

6 éve, 8 hónapja és 2 napja

Nem tarthat ki a végtelenségig ez a platform. Egyre kevesebben akarnak szerelni és egyre jobb alternatívák vannak, konzol, tablet, laptopok.

válasz erre

kpal

6 éve, 8 hónapja és 2 napja

Én pv akarok megint ,de a bányászok miatt lehet konzolt veszek míga piac nem tér magához.

válasz erre

Tommy

6 éve, 8 hónapja és 2 napja

Csomóan játszanak már konzolon, nem gond ez. Átalakult a piac.

válasz erre

Harder

6 éve, 8 hónapja és 2 napja

Normális folyamat. Laptopok is dög erősek már, játékra is ha valaki olyat keres.

válasz erre