Még tovább csökkent a kereslet a táblagépekre

2017. május 08.
3.2151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő bejelentéssel szolgált az IDC, akik nyilvánosságra hozták a tech piac első negyedéves eredményeit, amiből kiderült, hogy bár több mint 36 millió táblagépet szállítottak le három hónap alatt, ez viszont óriási zuhanás a tavalyi évhez mérten.

Összesen ugyanis több mint 3 millióval kevesebb gép került a boltok polcaira, mint tavaly ilyenkor, ami pedig közel 9 százalékos, vagyis elég drasztikus csökkenést jelent - pláne az okostelefonos piachoz mérten, ahol továbbra is jelentős a növekedés, és ma már kvázi mindent tudnak, amit egy tablet, csak éppen kisebb képernyőn.

Érdekesség, hogy szinte minden gyártó mínusszal zárta a negyedévet, ellenben a Huawei itt is növekedni tudott, hiszen a tavalyi 2 millió után több mint 2,7 millió masinát szállítottak le, miközben az iparágat még mindig az Apple uralja, akik közel 9 milliós darabszámot tudtak teljesíteni, ami hozzájuk mérten egyébként még így is bőven több mint 10 százalékos mínusz.
5 hozzászólás

inkognito

3 éve, 6 hónapja és 18 napja

Az a baj, hogy a gyártók is eléggé leálltak a fejlesztésekkel... ideje lenne a tableteknél is elkezdeni a hajlított kijelzők gyártását vagy legalábbis koncepciókat kitalálni.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 6 hónapja és 18 napja

És egyre nagyobb kijelzőjű telefonokkal járkálunk.

válasz erre

TEchie

3 éve, 6 hónapja és 18 napja

Nem rossz ez, évekig jók ezek a kütyök, az emberek nem cserélgetik úgy mint a telefonokat...

válasz erre

Porthos

3 éve, 6 hónapja és 18 napja

9 millió tablet azért nem olyan rossz. Sosem volt kiemelkedő a tabletek piaca mert a legtöbb embernek nincs rá szüksége a mobil mellett.

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 6 hónapja és 18 napja

A legtöbb embernél tablet = iPad. És ez nem is véletlen, legalább megbízható, nem úgy mint a kínai dzsunka vackok vagy a 20-30 ezres kategória. A Samsung hiába csinál erősebb tableteket, abban az árban szintén az iPad a nyerő.

válasz erre