Még mindig rendkívül hiányos Nagy-Britannia vidéki részein a mobilszolgáltatók lefedettsége

2019. február 12.
3.5221
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Magyarország a mobilszolgáltatók lefedettségének tekintetében meglepően jó eredményekkel rendelkezik, így legfeljebb a mobilinternetes sávszélességen vehetjük csak észre, hogy gyengébb a jel bizonyos régiókban.

Telefonálni azonban ma már szinte bárhol tudunk, ez a helyzet azonban messze nem ilyen előnyös Nagy-Britanniában, ahol a vidéken élő lakosság még mindig sokat panaszkodik a lefedettség miatt, aminek az oka, hogy a négy nagy mobilos vállalat még mindig nem volt képes megfelelő mértékben kiterjeszteni szolgáltatását.

A Rural England legutóbbi jelentése szerint ugyanis a vidéken élő brit lakosságnak mindössze a 33 százaléka, tehát alig egyharmada képes arra, hogy a lakóházán belül telefonhívást indíthasson vagy fogadhasson, ami a városokban alig 3 százalékra rúg.

A telefonhívásoknál is rosszabb a helyzet a mobilinternet lefedettségében, a szigetországban a vidéki lakosság közel 60 százalékának ugyanis esélye sincs 4G-s hálózathoz csatlakozni - ez az 5G küszöbén azért egészen vicces -, de a városokban élők között is egészen rossz az arány.

A jelentés szerint óriási probléma, hogy egyik szolgáltató sem végzett az elmúlt években jelentősebb fejlesztéseket, aminek hatására a vidéken élő britek ma már jelentős hátrányból indulnak a városokban élőkhöz mérten.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

5 hónapja, 2 hete

Szerintem azért sokan boldogok lennének itthon egy UK ellátottsággal.

válasz erre

Porthos

5 hónapja, 2 hete

Mondjuk a sima hívással már tényleg nem sok helyen van probléma, de azért északon még vannak problémák nálunk is...

válasz erre

VDemon

5 hónapja, 2 hete

Mint nálunk.

válasz erre