Még mindig a Tesla Model 3 a legnépszerűbb elektromos autó

2021. február 12.
62.9821
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az eladási eredmények alapján ismét összeállításra került a világ jelenlegi legnépszerűbb elektromos autóinak a listája, így kiderült, hogy a Tesla még mindig megingathatatlan ezen a téren, egészen pontosan az egyik modelljük.
 

A 2020-as esztendőben ugyanis a Tesla Model 3 volt a legnépszerűbb elektromos autó, hiszen az amerikai gyártó termékéből több mint 365 ezer példányt vásároltak meg, mögötte pedig jelentős lemaradásban a Wuling HongGuang Mini EV található, mely egy rendkívül aprócska, gyakorlatilag a Smart méreteivel versengő kínai elektromos jármű, mely közel 120 ezer példányban fogyott el tavaly.

A dobogó harmadik fokára a Renault Zoe került fel, a francia gyártó termékének ugyanis sikerült átlépnie a 100 ezer példányos eladási számot, de ott van még a listán eladási sorrendben a Tesla Model Y, a Hyundai Kona, a Wolkswagen ID.3, a Nissan Leaf, az Audi e-tron, a Baojun E-Series és a GW Ora R1-es is.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

2 hónapja, 3 napja

Majd megfordul idővel ez a tendencia...

válasz erre

rDAVE

2 hónapja, 3 napja

Porthos írta:
Üttörők. Valószínűleg mindig kiemelkedők lesznek ezzel azzal.
Évekig a Leaf vezetett... Leginkább abban úttörők, hogy "menővé" tették az elektromos autót. A jelenlegi listán sok autó korlátozott vagy csak Kínában kapható (Wuling, Baojun, Ora). VW ID.3 döcögősen indul, de azt csak 2020 szeptember óta szállítják ki a németeknél. Az Audi egy prémium autó, más kategória, bár a norvégokat nem zavarja, ők ezt veszik a legtöbbet. A Hyundai azt hiszem korlátozott, de amúgy is még benzines modellt építettek át, a Hyundai elektromos platformja (E-GMP) még nincs kint.
A pöttöm Wuling meg csak Kínában megy és csak tavaly óta, míg a Tesla globális eladásban érte el és 2017 óta kint van. Persze a Mini EV ára meg lóf.sz, 28,800-38,800 jüan között van, ami kb 1,4millió-1,8 millió forint. Ha csak a kínai eladásokat nézzük (ahol a legtöbb Tesla fogy), akkor nincs lemaradva a Wuling, idén lazán vitte is az első helyet eddig.

válasz erre

Fikarc

2 hónapja, 3 napja

Nincs még olyan óriási verseny. Majd ha mindenki átáll a gyártásban akkor átrendeződnek a viszonyok.

válasz erre

Porthos

2 hónapja, 3 napja

Üttörők. Valószínűleg mindig kiemelkedők lesznek ezzel azzal.

válasz erre