Még jövőre is kitart az Intel processzorhiánya

2018. október 01.
2.8591
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagyon nehezen normalizálódik a processzorpiac - derült ki az Intel legutóbbi jelentéséből, amiből kiderült, hogy 2019 második felében is komoly hiány lehet majd az általuk gyártott lapkákból, de mindent megtesznek a helyzet normalizálásának érdekében.

Martin Wong, a Compal elnöke a téma kapcsán kifejtette, hogy a helyzet miatt gyakorlatilag minden hardvereladás csökkenő tendenciát mutathat a jövőben emiatt, hiszen ha nincs elég Intel processzor, akkor értelemszerűen kevesebb notebook és egyéb eszköz gördülhet le a gyártósorokról.

Bár az Intel kiemelte, hogy szeretnének nagyon szorosan együttműködni a partnerekkel, azonban Bob Swan, a cég pénzügyi igazgatója nyílt levelében elmondta, hogy egyszerűen túl nagy a kereslet a termékeik iránt, hiszen hiába járatják maximális kapacitáson az összes létező üzemüket, nem tudnak elég készletet felhalmozni, így most további 1 milliárd dollárt pumpálnak az üzletágba, de ennek az eredményét legkorábban jövő ilyenkor tapasztalhatjuk meg, tehát egy ideig még biztosan kitart a CPU-válság.
5 hozzászólás

Sanya

9 hónapja, 1 hete és 1 napja

De hova megy az a sok processzor, ki vett ennyit hirtelen? Mennyivel több az igény, mint a korábbi években, és mennyire számítottak korábban? Amire korábban számítottak, azt ki tudnák elégíteni, vagy az ahhoz szükséges gyártókapacitás elérésével is volt-e gond?

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Talán növelni kéne a gyártási kapacitást, nem?

válasz erre

Direktor

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Öööööö és miért nem építenek gyárat?

válasz erre

TEchie

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Túl nagy a kereslet? Eddig arra panaszkodtak, hogy minden eladás csökken.

válasz erre

Porthos

9 hónapja, 1 hete és 2 napja

Meg fogják enni a többiek...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink