Meg is érkezett az Ubuntu 18.04 LTS Bionic Beaver

2018. április 26.
4.6391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Canonical csapata hivatalosan bemutatta a következő generáció Ubuntu Linux operációs rendszerét, amely a hosszú támogatási ciklussal rendelkező státuszt kapta meg, így mostantól 5 évig biztosan érkeznek majd frissítések a disztribúcióhoz.

Több mint fél év munka eredménye a most megjelent Ubuntu 18.04 LTS, amely 2023-ig minden biztonsági és szoftveres támogatást megkap a csapattól, most pedig a legfrissebb open source megoldásokkal igyekszik elnyerni a felhasználók szívét.

Az újdonságok közt találjuk a Wayland-et váltó X.Org Servert, valamint a Microsoft-tal való együttműködésnek hála, megkapta a legújabb Hyper-V technológiát is, aminek köszönhetően a leggyorsabb Cloud alapú Ubuntu lett Windows alatti futtatást tekintve.

Most már nem mondhatjuk újdonságnak, de mindenképpen említésre méltó a Gnome asztali környezet, amelyből a 3.28-as variáns került a lemezképbe. Zárásképp az új Minimall Install-nak elnevezett telepítési lehetőséget tennénk szóvá, amely lehetővé teszi egy kvázi üres Ubuntu installálását, így mi magunk dönthetjük utólag el, hogy mely feladatra milyen szoftvert használnánk.
1 hozzászólás

VDemon

6 éve, 6 hónapja

Ez egy nagy lépés most az Ubuntunak azért. Sok minden változott (vissza).

válasz erre