Még idén, Polaris-szal a fedélzetén érkezhet a Microsoft Surface Phone

2018. február 02.
3.4481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A legújabb szivárogtatások alapján még idén debütálhat a már sokszor emlegetett Microsoft Surface Phone, amellyel a cég szeretné feledtetni a Windows 10 mobilra szánt verziójának csúfos bukását.

A Windows Polaris a Windows 10 egy módosított változata, ami ennél fogva sokkal könnyedebb és jóval gyorsabb, mint a normál Windows 10, de sajnos még nagyon kezdetleges, a Store-ban is csak nagyon limitált a kompatibilis applikációk száma.

A Polaris tulajdonképpen valahol a Windows 10 és a Windows 10 S között helyezkedik el, a legnagyobb újítása, hogy nem rendelkezik win32 támogatással, emiatt pedig egyedi hardver szükségeltetik hozzá. A Microsoft jól tudta ezt, direkt így tervezte meg a rendszert, és már jó ideje pletykálja az internetes társadalom, hogy készülőben van a Microsoft Surface Phone.
6 hozzászólás

knor1982

6 éve, 8 hónapja és 25 napja

Imádtam a Windows Mobile rendszert. Mármint azt, hogy nem lehetett összeomlasztani, szuper jól lehetett kezelni. Előtte voltak droidos telefonjaim, nem is csak a legalja (pl. Note 1 amikor megjelent). Azokhoz képest atomstabil volt a WM/WP (épp hogy nevezték). Legutóbb 950XL-em volt (illetve van a fiókban...). Szuper teló, csak épp még azt a kevés alkalmazást is kihúzták alóla ami elérhető volt rá és működött. A MS meg ahelyett, hogy öntötte volna a fejlesztőknek a pénzt, hogy portolják erre is a programjaikat, inkább ült ölbetett kézzel. Szégyen amit a MS művelt eddig mobil fronton.
Ugye anno volt a Windows CE, majd az ezzel nem kompatibilis Windows Phone 7, majd az ezzel nem kompatibilis 8, majd az ezzel nem kompatibilis Windows Mobile 10. Minden szériával egy teljesen új koncepciót kezdtek el, a régi ökoszisztémát a süllyesztőbe dobva (a telókkal együtt). Most újra eljátszák ezt. Fájni fog a szívem, mert biztos ***** jól fog kinézni a teló és az oprendszer is, de amíg nem marad talpon 2-3 évig és nem lesznek rájuk friss és jól működő alkalmazások addig tőlem egy vasat nem fognak látni. Jelenleg droidra váltottam vissza egy OP5-re. Működik normálisan (8 giga ramos csúcshardver...), de rendszer szinten visszasírom a WM10-et ami 2 giga memóriával is legalább ilyen gyors volt.

válasz erre

inkognito

6 éve, 9 hónapja és 5 napja

Egyáltalán nem izgat a dolog.

válasz erre

DarkZer0

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Levi87 írta:
Nálam esélytelen, bármivel is álljanak elő. Nem bízom többé bennük.
Ugyan ez a véleményem róla, elengedtem rég a kezét, többé soha..

válasz erre

Levi87

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Nálam esélytelen, bármivel is álljanak elő. Nem bízom többé bennük.

válasz erre

Fikarc

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Na hát erre most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok! röhögő smiley Évek óta emlegetik.

válasz erre

technomancer

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Egyik nap temetjük, másik nap várjuk. mosolygó smiley Én lehet hogy adnék még egy lehetőséget a rendszernek, viszont akkor nagyon-nagyon olcsón kell érkeznie. Nem akarok még egy 220 ezres bukót.

válasz erre