Még idén elrajtolhat a WhatsApp Pay fizetési rendszer

2019. július 26.
3.6531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A WhatsApp Pay névre hallgató fizetési metódus még idén elrajtol, ahogyan az kiderült Will Cathcart, a Facebook leányvállalatának fejese által, igaz, egyelőre csak Indiában várható a start.

1,5 milliárd felhasználónál tart a WhatsApp világszinten, amiből csak Indiában van 400 millió, ergo a legnagyobb piacának számít. Érdekesség, hogy a Facebook saját kriptovalutája, a Libra nem kerülhet élesítésre Indiában, hiszen ott az ilyesféle megoldások tiltva vannak, azonban a WhatsApp Pay formájában bőven tudnak majd bevételt szerezni ebből a piacból is.

A Business Today szerint olyan egyszerű lesz a a pénzküldés, mintha csak egy üzenetet továbbítanánk, valamint egyéb nemzetközi piacokon is integrálni. Cathcart továbbá azt várja, hogy India egyre gyorsabban növekvő gazdasági rendszeréhez hozzá tud tenni majd a WhatsApp Pay, amit nem mellesleg már elszórtan, de teszteltek a tavalyi év óta, szintén Indiában.
3 hozzászólás

rDAVE

5 éve, 1 hónapja és 27 napja

Direktor írta:
Ez minek? röhögő smiley
Azért mert az appos fizetésben nagy potenciál van. Indiában meg sok felhasználójuk van és bőven van még piac az ilyen appoknak.
Nézd meg mi megy Kínában. Bankkártyás korszakot szinte teljesen kihagyták és ma már 80% felett van az appos kifizetések aránya, nagyvárosokban ez 90% felett.


válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 1 hónapja és 27 napja

Na ennek aztán végképp semmi értelme! röhögő smiley

válasz erre

Direktor

5 éve, 1 hónapja és 27 napja

Ez minek? röhögő smiley

válasz erre