Még Észak-Korea is felhasználta kémkedésre az Adobe Flash egyik sérülékenységét

2018. február 08.
1.7271
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár szerencsére lassacskán eltűnik a színről az Adobe által a világra szabadított Flash, azonban a WCCFTech cikke szerint még mindig olyan elképesztő hibákat találnak benne, aminek következtében törvényben kéne kötelezni az embereket használatának tiltására.

A lap beszámolója szerint ugyanis az egyik informatikai biztonságra fókuszáló dél-koreai hivatal néhány nappal ezelőtt egy olyan sebezhetőséget talált az Adobe Flash keretein belül, ami lehetővé tette a távoli kódfuttatást az adott számítógépen, sőt mi több, a WCCFTech szerint bizonyított, hogy ezt a kiskaput korábban észak-koreai hackerek kémkedésre használták fel, és déli szomszédjaik után kutakodtak vele.

Hogy a világ más részén kihasználták-e az Adobe Flash súlyos sebezhetőségét, az egyelőre nem ismert, de a gyártó most kiadott egy frissítését, melyet 28.0.0.161-es verziószámmal érhetnek el a felhasználók, telepítése pedig erősen ajánlott mindenkinek, hiszen segítségével a kérdéses problémát lehet orvosolni - már amennyiben olyan elvetemültek vagyunk, hogy még mindig használjuk a programot.
3 hozzászólás

rDAVE

6 éve, 8 hónapja

Harder írta:
Nagyon keményen tolják. Az ember meg azt hinné, el vannak maradva. röhögő smiley
Bődületesen elavult ország, de figyelik és követik a szokásokat, ha tudják. Számítógépet könnyebb venni, mint csúcskategóriás drónokat. röhögő smiley Küldenek azok külföldre tanulni embereket, meg külföldi tanárokat is szerződtetnek, szóval a tudást megszerzik hozzá. Ez meg ugyanúgy része a hadseregnek. Már az sem ritka, hogy fővárosban valaki előkapja az okostelót (bár net nélkül és belsőhálózaton röhögő smiley), de vidéken még mindig jószágok vagy jobb esetben múzeumi traktor húzza az ekét. Amúgy nagyon sok ember (magyar is!) azt hiszi, hogy jól élnek és nyugati hazugság minden. Volt alkalmam ilyen egyedekkel találkozni magyar és külföldi hírportálokon. röhögő smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 8 hónapja

Nagyon keményen tolják. Az ember meg azt hinné, el vannak maradva. röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

6 éve, 8 hónapja

Ők mindent felhasználnak kémkedésre és lopásra, amit tudnak. Kriptopénzre is vadásznak.

válasz erre