Még csak most rajtolt el az 5G, máris a 6G-vel kísérleteznek Amerikában

2019. március 16.
4.6461
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az Amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság (FCC) megszavazta, hogy nyissák meg a "terahertz hullám" spektrumot, amely egy nap a 6G szolgáltatás alapja lehet, így gyakorlatilag még alig rajtolt el az 5G, máris a következő generációra készülnek.

A 95 gigahertz és 3 terahertz közötti tartományba eső spektrum nyitva áll a kísérleti használatra, hogy a mérnökök elkezdjék próbálgatni, hogyan működjön majd a 6G a jövőben. Egyébiránt ezt a frekvenciatartományt sokáig haszontalannak tartották, ellenben most úgy fest, hogy nagy sebességű internetszolgáltatást kínálhat olyan alkalmazásokhoz, mint például a nagyfelbontású képalkotó és érzékelő alkalmazások.

Szabályai révén az FCC 10 éves engedélyt ad az új termékek és szolgáltatások kísérletezésére, így lesz bőven idejük a tesztelgetésre. Ted Rappaport, a New York-i Egyetem egyik professzora, aki már az 5G felvirágzásánál is fontos szerepet játszott, állítása szerint ez a spektrum bőségesen segíteni fogja az amerikaiakat abban, hogy a vezeték nélküli internetben továbbra is előrébb legyenek a többi országnál.

Néhány hete még megmosolyogtuk, hogy Trump már 6G-re váltana, erre tessék...
3 hozzászólás

Levi87

5 hónapja, 2 hete és 5 napja

Már a 4G is rohadt gyors, leginkább itt a telítettséggel van a gond, ezért kellenek ezek a nagyobb sebességű hálózatok. Az 5G óriási lépés lesz, de nem semmi hogy ennyire előre terveznek.

válasz erre

TEchie

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Durván tolják. Múltkor voltam bringázni és Edge volt, pedig nem voltam messze a várostól... just sayin.

válasz erre

Harder

5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Az kemény. Náluk konkrétan kimaradt a vezetékes net forradalma, megoldják máshogy.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink