Még az elsőnél is rosszabb második félévet zárhat a kínai okostelefonos piac

2020. július 29.
5.0151
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár rengeteg elemzés arról írt korábban, hogy a koronavírus-járvány után gyors felemelkedés lesz világszerte, a kínai okostelefonos piac esetében azonban úgy tűnik, hogy ez a forgatókönyv egyáltalán nem érvényesül.

A Digitimes aktuális beszámolója szerint ugyanis még mindig siralmas a helyzet a legnagyobb ázsiai piac kérdéses szegmensében, az előrejelzések pedig azt mutatják, hogy 2020 második fele még az első félévnél is rosszabb lesz, hiszen ezekben az időkben az emberek egyszerűen nem tehetik meg, hogy okostelefont vásároljanak maguknak.

Ezt igazolják a második negyedéves eredmények, hiszen a kínai piacon ebben az időszakban 157 millió okostelefont szállítottak le, ami 43 százalékkal több, mint az első trimeszterben, de 15 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év hasonló időszakához mérten.

A kérdéses időszakban egyedül a Huawei tudott növekedni mintegy 2 százalékkal, és míg az Oppo, valamint a Vivo minimális csökkenést mutatott, a kínai gyártók közül a Xiaomi szenvedte a legnagyobb veszteséget több mint 27 százalékkal csökkent eladások mellett.
3 hozzászólás

rDAVE

1 hete és 5 napja

Nem hinném, hogy ez már a járvány utáni állapot lenne. Rengeteg szektor nem állt vissza és még jó ideig nem is tud, mint a turizmus vagy a szórakoztató ipar, milliók vesztették el a munkájukat Kínában is.

válasz erre

Kisfaludy82

1 hete és 5 napja

Hát, csak volt egy vírus na...

válasz erre

Direktor

1 hete és 5 napja

Szerintem ez borítékolható volt.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink