Még akkor is kémked utánunk a Facebook és a Google, ha pornót nézünk

2019. július 19.
2.4441
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő részletekkel szolgált a Facebook és a Google kémkedési gyakorlata kapcsán a Carnegie Mellon Egyetem legfrissebb tanulmánya, akik a vizsgálatok során azt találták, hogy még pornónézés közben is leselkednek utánunk a nagy internetes cégek.

Az egyetem szakértői a webXray eszköz által több mint 22 ezer pornóoldalt elemezett, és a vizsgálatok eredménye azt mutatta, hogy 93 százalékuk folyamatosan szolgáltat adatokat a felhasználókról egy bizonyos harmadik félnek.

Ennek az oka, hogy az oldalakon megtalálhatók a Google és a Facebook kódjai, melyek folyamatosan leselkedni tudnak internetezési szokásaink iránt - tehát azt is látják, milyen videókat nézünk meg -, miközben az inkognitó mód használatával sem lehet megakadályozni a dolgot.

Bár ez önmagában még nem lenne aggasztó, az viszont sokkal inkább, hogy az adatokat bizonyára mindegyik cégóriás gyűjti, és mivel egyik sem a biztonságáról híres, ezért akár ki is szivároghatnak, ami komoly kellemetlenséget okozhat a felhasználók számára.
2 hozzászólás

csulok0000

5 hónapja, 2 napja

sajnos de.
ugyan nem lehet 100%-os hatékonysággal azonosítani a usert, de az ip cím, a böngésző ill. egyéb könnyen megállapítható dolgokból(hardver és szoftver környezet) viszonylag elég pontosan meg mondható, hogy "ki" a felhasználó.

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 2 napja

Az inkognitó móddal a személyes adatok azért nem követhetők.

válasz erre