Még a Crew-3 indítása előtt visszatérnek a Crew-2 űrhajósai a Földre

2021. november 07.
80.0981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A jelenleg a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodó négy Crew-2 űrhajós visszatér a Földre, még a helyettesük késleltetett indítása előtt - jelentette be a NASA november 5-én egy közlemény keretein belül.

A NASA közölte, hogy a Crew Dragon űrhajó Endeavour november 7-én, keleti idő szerint 13:05-kor dokkol le az állomásról. Az űrhajó november 8-án, keleti idő szerint reggel 7:14-kor csobban le Florida partjainál. Az űrhajó visszahozza a Földre a Crew-2 misszió négy tagját az űrállomásra: Shane Kimbrough és Megan McArthur, a NASA űrhajósai, Thomas Pesquet, az ESA űrhajósa és Aki Hoshide, a JAXA űrhajósa. A jelenlegi menetrend szerint a négyük 199 nap űrben töltött idő után csobban le a földre.

A NASA úgy döntött, hogy a Crew-2-t még a Crew-3 küldetésen induló másik Crew Dragon űrhajó, az Endurance indítása előtt hazahozza. A korábban október 31-re tervezett startot először november 3-ra halasztották az Atlanti-óceánon lévő leszállási zónák rossz időjárása miatt, majd legkorábban november 6-ra, mert a négy űrhajós egyikének "kisebb egészségügyi problémája" miatt. A kedvezőtlen időjárás miatt a startot ismét legkorábban november 8-ra halasztották.
3 hozzászólás

TEchie

2 éve, 7 hónapja és 25 napja

Elég komolyan felpörgött az űrutazás Muskéknál. meglepett smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 25 napja

Nyilván, mit nyomorogjanak együtt? röhögő smiley

válasz erre

techiii

2 éve, 7 hónapja és 25 napja

Jó sokat voltak fent.

válasz erre