Media File Jacking néven emlegetik a Telegram és a WhatsApp-ot is érintő bugot

2019. július 16.
2.7901
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Ritkán számolunk be egy híren belül két külön alkalamazásról, ám a mostani eset kiváltságos helyzetben van, ugyanis a címben emíltett két csevegőalkalamazást ugyanazon sérülékenység sújtja, így rengeteg felhasználó kerülhet veszélybe.

A Telegram és a WhatsApp is arról népszerű, hogy használata magasfokú biztonságot garantál, ugyanis a végpontok között titksított adatfolyam van, ám ez most megtörni látszik, ugyanis a Media File Jacking nevet kapó bug miatt illetéktelenek is hozzáférhetnek a kapott vagy küldött médiatartalmakhoz.

A hibát a Symantec szakemberei vették észre, akik vázolták is, mikor töténhet baj. A sérülékenység a WhatsApp-ot alapértelmezettként érinti, míg a Telegram estében csak egyes beállítások alkalmazások mellett jelent gondot.

A kihasználás csak akkor működik, ha éppen anyagot fogadunk vagy éppen betöltjük azokat, ilyenkor a rosszindulatú kód hozzáfér a tárolóhoz, így illetéktelenek manipulálhatják a fájlokat. A probléma érdekessége továbbá, hogy csak és kizárólag Android platformon tűnt fel, így az iOS felhasználók biztonságban vannak.
3 hozzászólás

betyár

5 éve, 1 hónapja és 9 napja

Egyiket sem használom.

válasz erre

Mordorer

5 éve, 1 hónapja és 9 napja

Eddig sem tartottam ezeket biztonságosnak, éppen ezért soha semmi olyat nem is osztok meg rajta, ami bármennyire is zavarna ha illetéktelen kezekbe kerülne.

válasz erre

Direktor

5 éve, 1 hónapja és 9 napja

Hát az nagyon kellemetlen. röhögő smiley

válasz erre