Másfél millió e-mail fiók kontaktlistáját töltötte fel a Facebook engedély nélkül a saját rendszerébe

2019. április 18.
3.0391
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Business Insider értesülései szerint az elmúlt három év alatt másfél millió e-mailes fiók névjegyzék-listáját gyűjtöttek be, mindezt azért, hogy építeni tudják a Facebook kapcsolati hálóját, és ez alapján be tudjanak ajánlani ismerősöket egyes felhasználóknak - legalábbis ez volt a koncepció pár éve.

Az egész gyakorlat a három évvel ezelőtti szisztémán alapszik, amikor is még importálni lehetett az e-mailes címjegyzéket, majd amikor ezt 2016-ban újradolgozták, hiba (?) csúszott a rendszerbe, és kérdezés nélkül feltöltésre került a kontaktlista, viszont ez nem minden felhasználónál fordult elő, de akinél igen, ott a Facebook elkérte az egyén e-mailje jelszavát. Ezt követően ugrott el az ablak, hogy az importálás sikeres volt, de előzetesen erről semmilyen információt nem jelzett a rendszer, ami még kellemetlenebbé teszi az egész ügyet.

Egyébiránt a Facebook szószólója beismerte, hogy valóban egy létező hibáról van szó, viszont most áprilisban azonnal megoldották ezt a gondot - állításuk szerint ekkor jöttek rá, hogy baj van -, elmondásuk alapján pedig értesítenek mindenkit, aki érintett. Természetesen a Facebook szerint nem volt szándékos ez a malőr, sőt felhívják mindenki figyelmét, hogy a beállítások menüpont alatt mindenki meglesheti, hogy milyen kontaktok kerültek importálásra.
4 hozzászólás

inkognito

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Gusztustalan.

válasz erre

Harder

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Fujjjj de gusztustalan ez a banda ******'>*******.

válasz erre

TEchie

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Komolyan mondom, ezeket már be kéne hinteni sóval.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 1 hete és 3 napja

Miért csak röhögni tudok már ezen? Rohadt szánalmasak.

válasz erre