Mark Zuckerberg szerint fizetőssé válhat a Facebook

2018. április 12.
4.8951
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A keddi esemény után szerdán is tovább folytatódott Mark Zuckerberg meghallgatása az Amerikai Kongresszus részéről, aminek köszönhetően most lényegesen izgalmasabb témákat érintettek, és többször sikerült nagyon csúnyán oda is szúrni a Facebook-vezérnek.

A legkeményebb Dick Durbin szenátor volt, aki azt kérte Zuckerbergtől, hogy mondja meg neki, hol szállt meg múlt éjszaka és kivel beszélt utoljára a Messengeren keresztül? Természetesen Mark nem akart válaszolni a kérdésre, mire a szenátor önelégülten jelezte, hogy most talán jól érzékeltette, miről is van szó a személyes adatok védelme kapcsán.

Zuckerberg egyébiránt a meghallgatáson elismerte, hogy az adatszivárgás az ő hibája volt, ellenben az ő adatait is eltulajdonították, ami még ijesztőbbé teszi a helyzetet, hiszen ha egy közösségi oldal atyaúristenének a profilja is védtelen a külső "támadásoktól", akkor vajon egy átlag felhasználó milyen védelmet remélhet?

A szerdai meghallgatás leginkább megdöbbentő pillanata azonban túlzás nélkül az volt, amikor Zuckerberg arról beszélt, hogy ha az kell az embereknek, akkor nem elképzelhetetlen, hogy a Facebook a jövőben fizetőssé válhat. Megijedni persze nem kell, megmarad az ingyenes változat is, ellenben aki reklámmentességet és teljes adatvédelmet kíván, az elő is fizethet majd a rendszerre, amiből igencsak nagyot profitálhatna a cég. Persze konkrét tervek egyelőre nincsenek!
5 hozzászólás

rDAVE

10 hónapja,

VDemon írta:
Fizessünk az adatvédelemért? Ez komoly? Ez egy alap dolog! Ez a srác nagyon el van tévedve.
Védelmi pénz.

válasz erre

VDemon

10 hónapja,

Fizessünk az adatvédelemért? Ez komoly? Ez egy alap dolog! Ez a srác nagyon el van tévedve.

válasz erre

rDAVE

10 hónapja,

Vagy akár meg is védhetnék az adatokat a reklámokkal és más dolgokkal szemben... Mindenki megérti, hogy ingyen szolgáltatás nincs és kell bevétel, de a tévéreklám sem kéri el a személyimet, csak beleégeti a tudatomba milyen "hiánypótló" termékük van.

válasz erre

Fikarc

10 hónapja,

Hát nem tudom, én biztos nem fizetnék érte, legalábbis amíg ilyen összegányolt használhatatlan ****kupac.

válasz erre

Mordorer

10 hónapja,

Ha valaki fizet is azért a ****ért, hát az meg is érdemli.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink