Máris tesztelhető az Ubuntu 18.04 LTS

2017. november 09.
3.7761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Alig két hét telt el azóta, hogy a Canonical elárulta a következő Ubuntu Linux kódnevét és megnyitotta a fejlesztési kaput, máris elérhetővé vált az első tesztelhető képfájl.

Maga a CEO, Mark Shuttleworth árulta el, hogy a Bionic Bear nevet kapja az Ubuntu 18.04 LTS variánsa, de ezen kívül semmilyen más konkrétumot nem mondott arról, hogy milyen fontos funkciókkal fog rendelkezni az egyik legnépszerűbb open source operációs rendszer következő generációja.

Mivel a fejlesztés nagyon korai státuszában járunk, ne várjunk tucatnyi újdonságot a most kiadott ISO esetében, sőt, az első tesztelői verzió még a mostani stabil változatra, a 17.10-es Artful Aardvark-ra építkezik, így a Linux Kernel 4.13 és a Gnome 3.26 kapott helyett a forrásban.

Az előre telepített alkalmazások listája is szinte megegyzeik, tehát kvázi egy instabil Artful Aardvark-ot kaptunk, de a Canonical kiírt felhívás, mely alapján a felhasználók szavazatai alapján döntik el, hogy mi kap helyet a lemezképen, még tart, így ez a fejlesztés különböző fázisaiban változhat.
2 hozzászólás

VDemon

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

TEchie írta:
Gondolom ez még inkább egy 17.10.1
Igen, ahogy a hírben is van.

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 5 napja

Gondolom ez még inkább egy 17.10.1

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink