Máris rekordokat döntöget Az oroszlánkirály - brutális bevételeket hozott az első hétvége

2019. július 22.
3.4901
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az oroszlánkirály jött, látott és győzött - konkrétan olyan számok robogtak be az első hétvége nyomán, amik túlzás nélkül elképesztőek, noha azért lehetett számítani rá, hogy nagyot fog menni a film.

Csak Észak-Amerikában bezsákolt a mozikasszáknál a film 185 millió dollárt, ami kapásból egy duplarekord: egyrészt ez minden idők legerősebb júliusi mozis nyitánya, másrészt pedig PG-13 film még nem kaszált ekkorát az első hétvégét követően.

A sor itt nem áll meg: ha nem vesszük figyelembe a Marvelt és a Lucasfilmet, akkor a Disney legjobb nyitányáról beszélhetünk, ami azt jelenti, hogy Az oroszlánkirály lekörözte még A hihetetlen család 2-t a maga 182,7 millió dollárjával, de még A szépség és a szörnyeteg remake-et is maga mögött hagyta, ami pedig 174,7 millió dollárt hozott be Észak-Amerikában az első hétvégével.

Végül, de nem utolsó sorban: 531 millió dollárt hozott be az alkotás eddig világszinten, ami pedig globálisan a 9. legjobb nyitány valaha. A Game Channel kritikáját ITT olvashatod.
4 hozzászólás

Direktor

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Sokan kíváncsiak voltak rá nyilván.

válasz erre

Mordorer

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Várható volt. Csak kár hogy csalódás marad utána.

válasz erre

Fikarc

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Pedig egy rakás ****!

válasz erre

techiii

4 hónapja, 3 hete és 4 napja

Borítékolható volt a siker.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink