Máris magyarázkodik az otthonunk adatait szivárogtató robotporszívó gyártója

2017. július 30.
3.8001
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy kisebb botrányt okozott a héten, amikor az iRobot a Reuters beszámolóján keresztül bejelentette, hogy Roomba című robotporszívójuk konkrétan szinte bármit kiszivárogtat majd otthonunkról, amit az emberek többsége érthető okokból nem akar.

Ahogyan az várható volt, a cég csakhamar nekilátott a magyarázkodásnak, így az Ubergizmo munkatársainak egy interjúban a vállalat szóvivője elmondta, hogy a Reuters teljesen félreértette és tévesen közölte Colin Angle ügyvezető igazgató szavait.

A cég szerint ugyanis Colin azt akarta csak mondani, hogy a Roomba robotporszívó esetében csak opcionális lehetőség lesz az adatmegosztás külsős cégekkel, ha tehát - ahogy mi is megjegyeztük - a felhasználók nem egyeznek bele, akkor nem kerül sor ilyesmire. Ettől függetlenül is ijesztő azonban, hogy ilyen dolgok kerülnek egy robotporszívóba, amitől az ember nem akar mást, csak hogy takarítsa ki a lakását...
4 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 19 napja

Nem érti az ember hogy nem az a lényeg hogy be vagy ki lehet kapcsolni, hanem az elv, hogy egyáltalán el akarják adni. Arról nem is beszélve hogy mivel azt tolják hogy ettől jobb lesz a szolgáltatás, arra lehet gondolni hogy aki nem járul hozzá annak ****abbul megy a porszívó.

Gáz ez mindenhogy.

válasz erre

muki

1 éve, 19 napja

jól tolják a kamut.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 19 napja

Lehet, hogy az enyém nem gurul magától, de adatokat sem gyűjt.

válasz erre

Porthos

1 éve, 19 napja

Utólag felesleges így magyarázkodni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink