Máris itt a Mate 1.18

2017. március 14.
2.8751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Martin Wimpress az Ubuntu Mate vezető fejlesztője publikálta a hírt, miszerint elkészült, és ezzel párhuzamosan elérhetővé vált a népszerű Mate asztali környezet legfrissebb verziója, amely az áprilisban érkező Ubuntu Zesty Zapus-ban is választható lesz.

Alig fél év telt el a Mate 1.16 megjelenése óta, máris itt a következő verzió a Mate 1.18. Már a fejlesztés korai fázisában is a legnagyobb fókuszt is a GTK+3 migráció kapta, de ennek ellenére engedték kicsit garázdálkodni a fejlesztőket, így akad pár új funkció is.

A GTK+3 migráció azt jelenti, hogy a Mate 1.18 a legújabb GTK technológiákon alapszik, pontosan a 3.14-es verzión, így a legújabb Mate már nem kompatibilis a GTK+2-es megoldásokkal.

Az újdonságok közt újra megtaláljuk a MateCalculatort, amely sokunk örömére visszatért, jobb támogatást kapott a touchpad és egérkezelés, különböző értesítéseket kapunk az egyes eseményeknél, ilyen például az USB eszköz biztonságos eltávolítása, de ezek mellett mint mindig, most is fontos szempont volt a még jobb, még stabilabb és még gyorsabb Mate élmény fokozása.
1 hozzászólás

Tommy

1 éve, 4 hónapja és 13 napja

De elszoktam már ettől a felülettől... Már nem is konzisztens igazán, jobb oldali ablakon például a gombok milyen hülyén néznek már ki...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink