Már tudjuk, mikor érkezik a következő Linux Mint

2018. január 08.
1.5371
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Publikussá vált, hogy mikor és milyen néven fog megérkezni a méltán népszerű Linux Mint következő kiadása, és nagy meglepetést azzal sem árulunk el, hogy egy női nevet kapott az új variáns is.

A következő Linux Mint, ami már a 19. lesz a sorban, a hagyomány szerint kap ismét női nevet, és mivel már a T betűnél járunk, így Tara lesz az Ubuntu Linux alapjait hordozó disztribúció új kiadásának neve.

És ha már Ubuntu, akkor itt gyorsan azt is eláruljuk, hogy a Mint 19 a szülő operációs rendszer áprilisban debütáló verzióját kapja alapul, tehát a a 18.04 LTS-t, ami azt is jelenti, hogy egészen 2023-ig megkapjuk a frissítéseket hozzá.

A május végén, maximum június elején érkező szoftver jobb HiDPI támogatást valamint GTK 3.22-t kap majd, amelyek közül utóbbi az igazán nagy szó, ugyanis ennek jótékony hatása, hogy rég elfeledett third-party applikációk is újra futtathatóak lesznek Mint alatt.
3 hozzászólás

PDA_FAN

10 hónapja, 4 napja

Tommy írta:
Mostanában kicsit visszaesőben van a népszerűsége. Kíváncsi leszek most hogy az Ubuntuban se Unity van, hogy fog alalkulni a Mint sorsa.
Gondolod, hogy az Unity miatt tértek át sokan Mint-re? Ubuntu eddig is volt unity nélkül... nem inkább a konzervatívabb hozzáállás miatt használták sokan a Mint-et? Én is azt használom, és kifejezetten az motivált, hogy a jól bevált verziókból építkezik, és telepítés után ritkán van vele baj. A korábbi disztróimat 1-2 évente mindig utolérte valami olyan, frissítés utáni nyavalya, amit már nem volt kedvem kezelni, javítgatni. Mint-et már 4-5 éve használok az asztali gépemen, és eddig sose kellett újratelepíteni, mindig csak upgrade-eltem a következő verzióra.

válasz erre

Tommy

10 hónapja, 4 napja

Mostanában kicsit visszaesőben van a népszerűsége. Kíváncsi leszek most hogy az Ubuntuban se Unity van, hogy fog alalkulni a Mint sorsa.

válasz erre

VDemon

10 hónapja, 4 napja

Szép név.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink