Már ősszel bemutathatja saját operációs rendszerét a Huawei

2019. május 22.
2.8391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem esett kétségbe a Huawei, amikor az amerikai kormány a Google megfenyítése által gyakorlatilag kirántotta a szőnyeget a kínai gyártó lába alól azzal, hogy nem használhatják jövőben érkező okostelefonjaikon az Android operációs rendszert.

Olyannyira nem, hogy Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója egy privát WeChat-csoportban arról beszélt a kíváncsiskodó rajongóknak, hogy már évek óta készültek valami hasonló lépésre, emiatt a háttérben már van egy majdnem végleges mobilos operációs rendszerük, ami legkésőbb ősszel be is mutatkozhat a nagyvilágnak.

A hír egyelőre még nem hivatalos, de máris megindultak a találgatások arról, hogy a kínai gyártó vajon egy teljesen egyedi szisztémát dolgozott ki, vagy a nyílt forráskódú Android alapjaira épített fel valamit, mindenesetre a kínai gyártón van most a világ szeme, hiszen ha valami nagy dolgot alkotnak, azzal könnyen az Android riválisaivá válhatnak, ezáltal üldözött helyett üldözők lehetnek.
nem használhatják jövőben érkező okostelefonjaikon az Android operációs rendszert.'>
5 hozzászólás

login_password

5 éve, 4 hónapja és 9 napja

Erre sokan kíváncsiak lesznek. Tuti összedobnak valamit.

válasz erre

inkognito

5 éve, 4 hónapja és 9 napja

Azért gondolom fel voltak készülve, nem hiszem h meglepte őket ez a döntés.

válasz erre

rDAVE

5 éve, 4 hónapja és 9 napja

TEchie írta:
Évek óta készül a ****t. Gyorsan forkolnak egy androidot aztán annyi. Megy a duma csak.
Ha olvasol híreket több éve beszélnek egy Huawei operációs rendszerről. Tavaly még Kirin OS néven pletykáltak egy OS-t, jelenleg egy HongMeng OS-ről beszélnek. Az Android egyszer sem volt említve még, mindig Linuxról beszéltek, ami azért nem ugyanaz, még ha az Android használ is Linux kernelt. Lehet nem volt mindig aktív fejlesztés a háttérben, de az biztos, hogy valamit tervezgettek. Csak gondolj bele, hogy hazavitték a CPU gyártást is és alkatrészeket meg elvileg felhalmozták mielőtt baj lenne. Nem úgy látszik, mintha a Huawei utólag kapkodna...

válasz erre

technomancer

5 éve, 4 hónapja és 9 napja

Hát én erre nagyon kiváncsi leszek. mosolygó smiley Az android ismertsége nagyon erős, egy külön rendszert fejleszteni értelmetlen. És egyenlő a bukással. Kivéve Kína, ott ugye elvannak Google nélkül is.

válasz erre

TEchie

5 éve, 4 hónapja és 9 napja

Évek óta készül a ****t. Gyorsan forkolnak egy androidot aztán annyi. Megy a duma csak.

válasz erre