Már nem nevezhető diszkriminatívnak a Tinder

2019. március 18.
3.3641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Súlyos diszkriminációs botrányba keveredett a közelmúltban a Tinder, akik egy pillanatig sem tagadták, hogy társajánló rendszerük részeként előnyben részesítették a népszerűbb és vonzóbb felhasználókat.

Ennek a hátterében a társkereső által használt értékelési rendszer, valamint a kapcsolódó pontszámok álltak, melyek alapvetően egy diszkriminatív szisztémát hoztak létre, hiszen a Tinder tulajdonképpen összehozta azokat az embereket, akik hasonló értékekkel rendelkeztek, vagyis kissé nyersen fogalmazva: a szép és népszerű felhasználókat elkülönítették a kevésbé szép és népszerűtlenektől.

Ezzel a megoldással azonban a Tinder a napokban leszámolt, ezáltal bejelentették, hogy ezt a rendszert teljesen kukázzák, hogy a helyére egy új algoritmust állítsanak, ami egy teljesen más módszer alapján rendezi az ajánlásokat, de hogy pontosan miként, az nem derült ki, ellenben félő, hogy végleges megoldás ezzel sem születik a diszkriminatív problémákra.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

5 éve, 6 hónapja és 10 napja

Aranyosan működött akkor eddig. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

5 éve, 6 hónapja és 10 napja

Érdekes lépés, ez az app erről szól tulajdonképpen. meglepett smiley Mi mentén fog akkor párosítani embereket? meglepett smiley

válasz erre

Harder

5 éve, 6 hónapja és 10 napja

Szerintem inkább legyen diszkriminatív, hiszen ez az alapja az egésznek.

válasz erre