Már microSD kártyákat sem használhat a Huawei (FRISSÍTVE!)

2019. május 25.
4.5141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Az SD és microSD kártyák fejlesztését intéző SD Association levette a partnerei listájáról a Huaweit, így ezzel újabb sebet ejtve a kínai óriásvállalat mobilos divízióján, és kvázi bevíve a végső csapást is.
Advertisement

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Huawei nem használhat a jövőben SD és microSD kártyás technológiákat, ami viszont a mobilok bővíthetősége szempontjából komoly veszteség. A felsőkategóriás modelleket ez annyira nem érinti, lévén vagy a saját fejlesztésű Nano memóriakártyáikat alkalmazzák, vagy böszme nagy tárhelyet integrálnak, sőt némelyik készüléknél már nincs is lehetőség a microSD-s bővítésre.

Ettől függetlenül ez súlyos kiesés a Huawei számára, mondhatni a kegyelemdöfés a cégnek. Eme eset jól mutatja, hogy mostanra gyakorlatilag mindenki kihátrál mögülük. Egyetlen megoldásként az a megegyezés szolgálhat, melyet Trump hozott fel a minap, mégpedig a Kínával való megállapodás, mely során dűlőre jutnának a Huawei kapcsán is.

FRISSÍTÉS! A Huawei Technologies hivatalos állásfoglalást küldött a fentiekkel kapcsolatban, aminek a vonatkozó részeit - nem a teljes nyilatkozatot - idézzük:

A közelmúltban néhány szabványügyi és iparági szervezet felfüggesztette a Huawei Technologies-zal való együttműködésének egyes részeit, engedve a politikai nyomásnak... A Huawei több mint négyszáz szabványügyi szervezet, iparági szövetség és nyílt forráskódú társaság tagja, ezekben négyszáznál is több kulcspozíciót tölt be a vállalat... Jelen pillanatban munkánk a szabványügyi szervezetek többségénél zavartalanul folytatódik...

A Huawei egyik szervezet szabályait sem sértette meg, egy kis részük mégis amellett döntött, hogy jogi alap nélkül felfüggeszti velünk az együttműködést. Tetteik ellentétben állnak a saját maguk által megfogalmazott elvekkel, így nemzetközi szervezetként aláássák szavahihetőségüket. Végső soron az ilyen döntések vezetnek majd a széttöredezett információs és kommunikációs szabványokhoz, ezáltal pedig az egész értéklánc költségeinek növekedéséhez.

Hiszünk abban, hogy ezek a lépések nem képviselik az iparág véleményét. Az ehhez hasonló akadályok ellenére biztosak vagyunk abban, hogy az IKT ipar hosszútávú, fenntartható fejlődés előtt áll.
listájáról a Huaweit, így ezzel újabb sebet ejtve a kínai óriásvállalat mobilos divízióján, és kvázi bevíve a végső csapást is.'>
6 hozzászólás

rDAVE

5 éve, 2 hónapja és 19 napja

Az SD Association visszatette őket a partnerlistára. https://www.sdcard.org/about_sda/member_companies/index.html

válasz erre

TEchie

5 éve, 2 hónapja és 22 napja

Kijelzőjük még lesz? meglepett smiley

válasz erre

Harder

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Ekkora szopást. meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Szomorú volt ezt a hetet így végigkísérni. szomorú smiley Nem hiszem hogy ebből fel lehet állni.

válasz erre

login_password

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Akkor szépen megnövelik a belső tárhelyet. Ennyi.

válasz erre

rDAVE

5 éve, 2 hónapja és 23 napja

Ezzel is kémkedtek. Egyes pletykák szerint kilövelték magukból, hogy végezzenek az ellenséges kémekkel.

válasz erre