Már megint olyan dolgot tett a Google a Chrome böngészőben, ami felháborította az embereket

2018. szeptember 25.
3.0821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Ismét sikerült kivernie a biztosítékot a Chrome böngészővel a Google-nek, lévén bár sokan üdvözölték a régóta várt 69-es frissítést, mióta azonban ez megjelent, egyre többen emeltek szót az erőteljes automatizálás miatt, ami komoly biztonsági kérdéseket is felvet.

Történt ugyanis, hogy a 69-es frissítés óta a felhasználók amint bejelentkeznek a Chrome böngészőn belül a Google valamelyik szolgáltatásába, rögtön automatikus belépés történik a keresőóriás összes többi termékébe, tehát ha csak a Gmailt akarjuk megnézni, egy kalap alatt bejelentkezünk a Youtube-ba is többek között.

Ez leginkább azért problémás, mert komoly biztonsági kérdéseket vet fel, elegendő csak arra gondolni, hogy ezzel a megoldással a rendszer fiókokhoz és eszközökhöz rendelheti a böngészési előzményeket, ami nem a legszerencsésebb megoldás.

A Google egyébiránt azzal védekezett, hogy hiába a bejelentkezés, a helyi adatok nem szinkronizálódnak azonnal a Google szerverekkel, és a módszer éppen a biztonságot szolgálja, hiszen a közösen használt gépek vagy böngészők esetében ezzel kiküszöbölhető néhány adattárolási biztonsági probléma.
4 hozzászólás

Harder

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Google. Amiket az utóbbi időben művelnek, én már semmin nem lepődöm meg.

válasz erre

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Csak gratulálni tudok az újításokhoz! NEM!

válasz erre

VDemon

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

Memóriazabáló **** amúgy is.

válasz erre

Porthos

1 éve, 1 hónapja és 25 napja

A Google összes mostani lépése aggályos. Amennyire hiteles cég volt valaha, manapság annyira felháborító lépéseket tesz. Gmail a megújulás óta konkrétan használhatatlan.

válasz erre