Már megint nem dolgoznak a Google-alkalmazottak, ezúttal a nőkért tüntetnek

2018. november 02.
5.2481
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár jó dolog a szólásszabadság - még ha gyakorlatilag sehol sincs ilyesmi -, valamint az, hogy a dolgozók kezébe rengeteg jogot adnak, azonban sokak szerint a Google ezen a téren már átesett a ló másik oldalára, lévén lassan a munkások irányítják a céget, nem is a vezetőség.

Korábban például azért fenyegettek tömeges felmondással, mert a vállalat elfogadott egy kétes hátterű munkát a Pentagonnak, azonban a Google-dolgozók most megint sztrájkba kezdtek és világszerte utcára vonultak - méghozzá túlzás nélkül egy nemes ügy érdekében.

A munkások ugyanis azért tiltakoznak, hogy sokkal jobb bánásmódot kaphassanak a Google kötelékében dolgozó nők, aminek a hátterében Andy Rubin botránya áll, aki annak ellenére kapott 90 millió dolláros kártérítést a vállalattól, hogy nők elleni szexuális zaklatás miatt menesztették.

A Google utcára vonult dolgozói szerint csak akkor térnek vissza a rendes munkájukhoz, ha a vezetés módosítja az emberek szerződését aszerint, hogy a szexuális visszaélések mindegyikét bíróság előtt, és nem cégen belül kell rendezni, de a fizetési és az előrelépési egyenlőtlenségek felszámolását is kérvényezték a keresőóriástól.

Sundar Pichai, a cég vezérigazgatója természetesen ismét behódolt a dolgozók akaratának, és már korábban jelezte, hogy támogatja a módosításokat.
3 hozzászólás

rDAVE

5 hónapja, 3 napja

"a vezetés módosítja az emberek szerződését aszerint, hogy a szexuális visszaélések mindegyikét bíróság előtt, és nem cégen belül kell rendezni" - Ezt miért kellene szerződésben rögzíteni? Nem úgy megy a dolog, hogy az érintettek jelentik egy állami szervnél?
Lehet igazuk van, de innen Magyarországról minden google probléma firstworldproblems kategóriának tűnik.

válasz erre

Mordorer

5 hónapja, 3 napja

Ezt tényleg túlzásba vitték...

válasz erre

Fikarc

5 hónapja, 3 napja

Oké, ez kezd beteg lenni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink